Фестиваль етнічної музики «АртПоле» розширює меридіани

Фестиваль етнічної музики «АртПоле» розширює меридіани
15 Липня 2013

Фестиваль етнічної музики «АртПоле» розширює меридіани. І не лише звукові. У просторі АртПоля відбуваються дії. Та ще й які.  "Яблуневий" Уніж  фестиваль  п'ять днів. Близько три сотні учасників. Понад десять країн  об'єдналися  у мистецькому вертепі. Це -  білоруси, поляки, чехи, фіни, турки, французи, угорці,  росіяни.  І кожен фестивальний день неповторний.

Опівдні починаються майстер-класи. Навчитися мистецтву крутіння вогню, вирізання чудернацьких витинанок, створення повітряних зміїв чи ліплення з глини може кожен охочий. У вправних руках еластичне місиво перетворюється у свищики чи дзбаночки.

Окреме  дійство на сцені посеред Дністрових вод. В перший день фестивалю Water-сцена разом з учасниками прибула своїм ходом.

По периметру яблуневого саду розкинулося наметове містечко. Жодних прикордонних рамок: тут етнос поєднався з побутом, а різні країни "зійшлися" під одним дахом.

Під вечір оживає Велика сцена АртПоля.  На найбільшому фестивальному майданчику лунає автентика. Тут виступатиме понад 20 гуртів. Це експериментальні проекти та  гурти-легенди. І ще більше експромтів, що народжуються тут же. Як ось хор, де зібралися ті, кому ведмідь на вухо наступив. Сцена для формації "Як умієм, так і пієм" - квіткове поле. Помостки - причіп для трактора.

Музика, перформанс, лендарт... мистецькі майстерні та дитяча галявина. Одинадцятий фестиваль етнічної музики "АртПоле" завершиться. Організатори очікують, наступний знову проведуть у яблуневому Унежі.

Вежа