На Буковелі відбудеться фестиваль "Українського весілля"

На Буковелі відбудеться фестиваль "Українського весілля"
5 Вересня 2013

12-14 жовтня на Буковелі відбудеться фестиваль "Українського весілля".

 

У програмі фестивалю: театралізовані народні дійства, супроводжувані безліччю обрядів та ритуалів: сватання, умовини, заручини, викуп, благословення молодят, вінчання в церкві, весільний поїзд на конях та возах, весела весільна забава за участю кращих фольклорно-етнографічних колективів, весільних музикантів, оркестрів та троїстих музик.

 

Як інформують організатори, буде проведено конкурс на найкращу весільну пару України. Приз - медовий місяць в ТК «Буковель»!

 

А також конкурси: весільного рушника, короваю, весільних музикантів, весільної коломийки, колискових пісень, старост й тамадів, весільних тостів.... Конкурс між ресторанами на кращу українську та гуцульську кухню. Майстер-класи з гончарства, ткацтва, писанкарства, народного танцю та української пісні.

 

У рамках фестивалю відбудуться виставка-продаж робіт народної творчості, народні гуляння, ігри та розваги, українська дискотека, концерти Національного академічного гуцульського ансамблю пісні і танцю "Гуцулія", переможців телевізійного проекту "Україна має талант" гурту "Лісапєтний батальйон".

 

Організатори запрошують до участі у фестивалі весільні пари, фольклорно-етнографічні ансамблі, весільні музичні колективи та троїсті музики, весільних розпорядників-тамадів, майстрів народної творчості, заклади громадського харчування (ресторани, колиби, фільварки), всіх, кому не байдужі збереження, пропагування та розвиток українських народних традицій, звичаїв та обрядів.

Джерело:  Фirtka.if.ua