Найкращою книгою Форуму видавців визнали “Фізику майбутнього” науковця Мічіо Кайку

Найкращою книгою Форуму видавців визнали “Фізику майбутнього” науковця Мічіо Кайку
13 Вересня 2013

12 вересня 2013 року на урочистій церемонії вручення книжкової премії “Найкраща книга Форуму-2013” гран-прі дісталося книзі Мічіо Кайку “Фізика майбутнього”. Вона вийшла у видавництві “Літопис”, переклала з англійської мови Анжела Кам’янець. Рік видання - 2013. Кількість сторінок - 432.

В академічному світі Мічіо Кайку відомий не лише як науковець, творець теорії “сильного поля”, але й як натхненний популяризатор науки, автор численних теле- і радіопрограм, в яких він пропагує науково-інноваційні ідеї, які змінюють щоденне життя людини та культуру повсякдення.

У своєму бестселері Мічіо Кайку досліджує, як три великі наукові революції - квантова механіка, біогенетика і штучний інтелект, - що кардинально змінили світ в останні сто років, змінять наше життя в ХХІ сторіччі. Спираючись на дослідження, які вже сьогодні проводять у наукових лабораторіях в усьому світі, Кайку передбачає майбутнє, в якому ми вже не будемо пасивними спостерігачами танцю Природи, а натомість перетворимося на активних хореографів матерії, життя та інтелекту. “Фізика майбутнього” - захоплива науково-популярна розповідь, що сплітає докупи найновіші досягнення провідних науковців світу.

На премію “Найкраща книга Форуму-2013” цього року претендувало 80 видавництв і 340 книжок. Преміальний фонд - 50 тисяч грн. Торік на урочистій церемонії відкриття XIXФоруму видавців у Львівській філармонії гран-прі “Найкраща книга Форуму-2012” присуджене не було.

У травні 2013 року Мічіо Кайку відвідав Україну як спеціальний гість 6 Молодіжного форуму стипендійної програми “Завтра.UA” Фонду Віктора Пінчука та виступив з публічною лекцією “Фізика майбутнього”.

Освітній портал



    12 Липня

    11 Липня