Художник з Івано-Франківська малює триптих Небесній сотні

Художник з Івано-Франківська малює триптих Небесній сотні
20 Березня 2014

Художник з Івано-Франківська Роман Бончук узявся за створення монументальної ікони під назвою «Небесна сотня». Кількамісячне простистояння у Києві автор хоче відтворити на 6-метровому полотні.

Про це йдеться у сюжеті перших західноукраїнських новин «Огляд дня» на телеканалі ZIK.

Розміри триптиху – шість на два з половиною метри. Першу його частину художник присвятив битві на Грушевського. Тут Архангел Гавриїл сповіщає про важливі події на землі. Є на малюнку Любомир Гузар та інше духовенство. Центральну частину полотна займає протистояння на Інститутській. На передньому плані яскравими фарбами автор зобразив Боже світло.

«Триптих – своєрідні ворота. По-суті, якщо взяти об‘єктивно, то ці люди потраплять в рай і з часом, можливо, отримають можливість бути святими, тому що вони пролили кров за нашу землю», – розповів автор ікони Роман Бончук.

Перш ніж узятись за роботу, Роман Бончук уважно вивчив біографію кожного з Небесної сотні. А потім один за одним малював портрети. Каже. що усі ці люди доволі різні, однак  їх єднає любов до батьківщини.

«Ці люди у житті були героями та патріотами. Найбільше мене здивувало те, що вони своїм батькам чи іншим родичам казали, що ніби-то не на Майдані, хоча  насправді були у гарячих точках. Я малюю цю ікону, щоб усі померлі герої щодня нагадувати людям про відповідальність в житті, перед народом», – зізнається Роман Бончук.

Роботу над іконою «Небесна сотня» автор має намір завершити уже за кілька днів. Після чого покаже її усім охочим.



    13 Жовтня

    12 Жовтня