Лідер "піккардійців": "Пішли ви в баню. Ми російською не заспіваємо ніколи"

Лідер "піккардійців": "Пішли ви в баню. Ми російською не заспіваємо ніколи"
18 Травня 2013

Керівник вокальної формації "Піккардійська Терція" Володимир Якимець, 38 років, принципово не переходить на російську мову в Україні. Співак вважає, що ігнорування російськомовних не менш дієво, ніж голодувати за українську мову.

"Пікети і мітинги — це добре, але що заважає львів'янам, які приїхали до Києва шукати роботу, не переходити на російську мову? Що заважає львів'янину у Львові, коли їх російською питають дорогу, пояснити це українською мовою? Росіяни і так зрозуміють. Я принципово говорю українською. Якщо не зрозуміють, що таке кава, не залишу чайових і віддам їх тим, хто зрозуміє мене з першого разу", - сказав він.

Співак зізнається, що міг би в разі потреби захищати мову й зі зброєю в руках.

"Я людина толерантна і неагресивна. Але якщо треба було б, вила взяв би. Досить показати єдність народу. Вони самі звідси повтікають швиденько. У нас зараз літак "Львів — Донецьк" коштує в два рази більше, ніж літак "Львів — Варшава". Все робиться для того, щоб часом Східна і Західна Україна не об'єдналася в єдиному пориві", - зауважив Якимець.

"Піккардієць" гарантує, що його гурт ніколи не заспіває російською.

"Коли українці приїздять до росіян брати участь у їхніх музичних шоу, росіяни приходить на зйомку як "барин до холоп'єв", а українці сидять в кутку, курять цигарок і чекають сім годин, поки "барін не запішетса". Я кажу: пішли ви в баню. Нам російською співати не пропонували. Розуміють, що це нереально", - додав співак.

Gazeta.ua

Джерело: <a href="http://gazeta.ua/articles/culture/_lider-pikkardijciv-pishli-vi-v-banyu-mi-rosijskoyu-ne-zaspivaemo-nikoli/459286?fb_action_ids=542187585827313">Gazeta.ua</a>