У Франківську відкрилась виставка унікальних фотографій, розсекречених документів та мап УПА (фото)

У Франківську відкрилась виставка унікальних фотографій, розсекречених документів та мап УПА (фото)
6 Березня 2018

Сьогодні в Івано-Франківському краєзнавчому музеї відбулося відкриття виставки «Українська повстанська армія: відповідь нескореного народу», сформованої на основі документів Українського інституту національної пам’яті за підтримки обласної державної адміністрації.

До уваги глядачів експоновано унікальні фотографії, розсекречені документи, мапи та інфографіка. Як зазначають організатори заходу, проект акцентує увагу на збройному опорі українських націоналістів Радянському Союзу та нацистській Німеччині.

«За своїм змістовним наповненням дана виставка є унікальною. Всі представлені відомості та експонати вкотре нагадують нам про нелегку долю українського народу. Проте, вони наглядно демонструють незламність духу справжнього патріота своєї держави», – зазначив начальник управління культури Володимир Федорак.

Начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Володимир Джигіта каже, що дана виставка впродовж трьох тижнів перебуватиме в обласному центрі. Опісля, з метою охоплення більшої аудиторії відвідувачів експонуватиметься у кожному з 14 районів області.

«Звичайно, що свою історію потрібно знати та цікавитися нею. Тому ми розробили план, згідно якого виставку матимуть змогу подивитися усі прикарпатці, насамперед підростаюче покоління. Адже в час, коли в Україні ведеться неоголошена війна, є випадки викривлення як історії сьогодення, так і минулого. Саме тому ми прагнемо, щоб діти, учні, студенти були відкритими до нових знань та сприймали історію такою, якою вона була насправді», – додав Володимир Джигіта.