В Музеї Гуцульщини завершилася персональна виставка Павла Жаворонкова

В Музеї Гуцульщини завершилася персональна виставка Павла Жаворонкова
28 Лютого 2018

Днями в Музеї Гуцульщини завершилася персональна виставка «Акварель» талановитого буковинського художника, викладача Вижницького коледжу прикладного мистецтва ім. Василя Шкрібляка, асистента кафедри декоративно-прикладного мистецтва Чернівецького Національного Університету ім. Юрія Федьковича Павла Жаворонкова.

Первоначальним вчителем і наставником для митця був його батько Валерій (1940-2016рр.), видатний український художник-графік, Заслужений працівник культури України, член Національної Спілки художників та Спілки дизайнерів України, багаторічний директор Вижницького коледжу прикладного мистецтва ім. Василя Шкрібляка, лауреат літературно-мистецької премії імені Георгія Гараса.

За все своє життя Валерій Павлович був учасником майже 80-ти художніх виставок в Україні та за кордоном. Свій життєвий і творчий досвід він передав у спадок своїм дітям: синові Павлу і доньці Вікторії, доценту кафедри художнього ткацтва Косівського інституту декоративного і прикладного мистецтва.

До музейної колекції творча династія Жаворонкових подарувала декілька своїх творів, серед яких: пейзажні картини Павла, виконані в техніці акварель, олійні живописні полотна батька, та килим, роботи Вікторії Дутки-Жаворонкової. Це стало щедрим жестом з боку талановитої родини, яка приєдналася до вже усталеної традиції дарувати кращі твори улюбленому Музею.