Відбувся XV-й Міжнародний фольклорно-етнографічний фестиваль «Коломийка-2019» (фото)

Відбувся XV-й Міжнародний фольклорно-етнографічний фестиваль «Коломийка-2019» (фото)
27 Травня 2019
Недільного дня 26 травня 2019 року звуки трембіт скликали гостей на стадіон села Королівка, де відбувся XV Міжнародний фольклорно-етнографічний фестиваль «Коломийка-2019». Коломийщина - колоритний і своєрідний край, де збережено і донесено з глибини віків самобутню історію, традиції, народні ремесла. Саме на Коломийщині народилася і живе коломийка. Тут поєдналися Гуцульщина і Покуття.

В урочистому відкритті фестивалю взяли участь народні депутати Андрій Іванчук та Юрій Тимошенко, депутати обласної ради, голова райдержадміністрації Любомир Глушков, голова районної ради Роман Дячук, міський голова Ігор Слюзар, делегація Здунсько-Вольського повіту Республіки Польща, делегація м. Окніца Республіки Молдова, делегація Марамурешського повіту Республіки Румунія та гості фестивалю.

Розпочалося дійство з фестивальної ходи. Опісля – була запальна “Коломийка” на фестивальній сцені і перед нею.

Благословив фестиваль, усіх гостей на радість, на єднання, на мир керуючий Коломийською єпархією ПЦУ, єпископ Коломийський і Косівський Юліан Гатала.

Після урочистого відкриття розпочалася мистецька конкурсна програма, у якій взяли участь Національний гуцульський академічний ансамбль пісні і танцю “Гуцулія”, мистецькі колективи з України, Молдови та Польщі. Спеціальними гостями фестивалю були народна артистка України Ніна Матвієнко, народний артист України Валерій Маренич, народний артист України, гуморист Гриць Драпак, дует “Писанка”, заслужені артисти Алла Кобилянська і Михайло Попелюк та відомий шоу-мен Василь Мельникович.

Отже, гості фестивалю мали змогу поринути у неповторний світ  звичаїв, обрядів і народних танців, музики і пісень, оглянути містечко майстрів народної творчості та скуштувати автентичні страви.