Олег Гончарук з робочою поїздкою відвідав Румунію

Олег Гончарук з робочою поїздкою відвідав Румунію
31 Жовтня 2016

Голова облдержадміністрації Олег Гончарук з дружиною Людмилою та донькою Валентиною на запрошення голови Союзу українців Румунії Миколи Мирослава Петрецького взяв участь в урочистостях з нагоди відкриття погруддя Тарасу Шевченку в місті Сігету Мармацієй повіту Марамуреш.

Відвідали захід міністри закордонних справ України Павло Клімкін та Румунії Лазер Коменеску, голова Європейського конгресу українців Ярослава Хортяні, а також делегація з Верховинщини. Слід відзначити, що пам`ятник було споруджено за кошти Союзу українців Румунії та мецената Ярослава Скуматчука. 



Також Олег Гончарук взяв участь у зустрічі з  Лазером Коменеску, під час якої обговорювали питання транскордонної та регіональної співпраці, зокрема, облаштування пункту пропуску та будівництво автодороги через українсько-румунський державний кордон в межах населених пунктів Шибене  (с.Зелене) та Поєніле-де-Суб-Мунте. 


Як зазначив під час зустрічі з очільником Прикарпаття Павло Клімкін, Мінстерство закордонних справ України сприятиме реалізації цього проекту. 

Окрім того Людмила Гончарук зустрілася з представниками української діаспори у Румунії, під час чого було окреслено ряд заходів щодо співпраці з Івано-Франківщиною в освітній, спортивній та культурній галузях.