АЗС дізналися нову граничну ціну на пальне: якою повинна бути максимальна вартість бензину та дизеля

АЗС дізналися нову граничну ціну на пальне: якою повинна бути максимальна вартість бензину та дизеля
7 Березня 2022
Заправитися стане суттєво дорожче.

Міністерство економіки України опублікувало нову граничну вартість бензину та дизельного пального, від якої АЗС можуть встановлювати свою націнку.

Про це йдеться на офіційному сайті відомства.

Так, середні розрахункові ціни для бензину наразі становлять 33,79 гривень за літр, для дизельного пального - 30,92 гривні за літр. Таким чином, середня вартість цих видів пального збільшилася на 1,40 грн/літр - для бензину та на 1,59 грн/літр - для дизельного пального відповідно.

Із урахуванням граничних торговельних націнок максимальна ціна на "звичайний" бензин в роздрібних мережах не повинна перевищувати 38,79 грн/л, на "звичайне" дизпальне - 37,92 грн/л.

Зазначимо, востаннє ці дані оновлювалися наприкінці лютого.

Додамо, що Кабмін зовсім нещодавно вніс зміни до формули розрахунку середньої ціни. Зокрема, до неї були включені логістичні та інші витрати мереж АЗС в розмірі 27 дол./т або плюс 66 коп./л (з ПДВ) до вартості бензину і 73 коп./л (з ПДВ) - до ДП. Зокрема, були ухвалені зміни урядової постанови №1236 від 9 грудня 2020 року. Згідно з новою редакцією документа, на період дії карантину встановлені граничні рівні торговельної надбавки до середньої ціни дизельного пального (не вище 7 грн/літр) і бензину (не вище 5 грн/літр).