Газовидобувні компанії Коломийщини сплатили майже 111 тис. грн податку на доходи цього року

Газовидобувні компанії Коломийщини сплатили майже 111 тис. грн податку на доходи цього року
20 Листопада 2018

Протягом останніх двох років на Прикарпатті вперше за кілька десятиліть стабілізувалася робота видобувної галузі. Видобуток газу зріс удвічі, відповідно збільшилися й податкові надходження.

Цього року суб’єкти підприємницької діяльності, які займаються видобуванням природного газу і перебувають на обліку в ГУ ДФС в Івано-Франківській області, станом на 1 жовтня сплатили до зведеного бюджету 77,8 млн грн податку на доходи з фізичних осіб. З них у місцеві бюджети надійшло 46,7 млн грн.

Зокрема:

"Нафтогазовий комплекс займає одне з провідних місць серед галузей господарства області. Видобування вуглеводнів у 2018 році здійснювалося на території 10 адміністративно-територіальних одиниць: Богородчанського, Долинського, Калуського, Коломийського, Косівського, Надвірнянського, Рожнятівського, Снятинського районів та міст Болехова і Яремче, – пояснює директорка департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури Івано-Франківської облдержадміністрації Жання Табанець. – Понад 99% видобутку нафти, близько 60% видобутку газу та близько 70% видобутку конденсату на території області припадає на структурні підрозділи ПАТ "Укрнафта" (НГВУ "Надвірнанафтогаз" та НГВУ "Долинанафтогаз") і ТОВ "СП "УКРКАРПАТОЙЛ ЛТД".