Довідку про відсутність заборгованості щодо сплати ЄСВ можна отримати у центрі обслуговування платників

Довідку про відсутність заборгованості щодо сплати ЄСВ можна отримати у центрі обслуговування платників
1 Вересня 2014
Суб’єкт господарювання може звернутися з заявою щодо отримання довідки про відсутність заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов‘язкове державне соціальне страхування до Центру обслуговування платників державної податкової інспекції за місцем реєстрації. 

Нагадуємо, що відповідно до частини 7 статті 14 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування", органи доходів і зборів зобов'язані за вимогою роботодавців (підприємств, установ, організацій, які використовують працю фізичних осіб на умовах трудового договору або за цивільно-правовими договорами), фізичних осіб – підприємців та осіб, які забезпечують себе роботою самостійно, проводити перевірку сум нарахування та сплати ЄСВ. 

Контролюючий орган на підставі даних картки особового рахунку платника визначає наявність або відсутність заборгованості зі сплати ЄСВ на дату формування довідки, повідомляє інформаційно-комунікаційний сектор Коломийської ОДПІ.

Довідка видається безоплатно на підставі поданої заяви, яка обов'язково містить посилання на суб‘єкта господарювання, на вимогу якого вона складається.