“Прикарпаттяобленерго” готує мережі до непростої зими: капремонт профінансовано на 5 млн. гривень

“Прикарпаттяобленерго” готує мережі до непростої зими: капремонт профінансовано на 5 млн. гривень
8 Вересня 2014
Енергопостачальна компанія здійснює ряд заходів спрямованих на забезпечення надійного та безперебійного електропостачання споживачів у осінньо-зимовий період. Враховуючи складну енергетичну ситуацію в державі, енергетики роблять акцент на розбудову та реконструкцію застарілих мереж, збільшення наявних потужностей та забезпечення резервних схем живлення, повідомляє прес-служба ПАТ "Прикарпаттяобленерго".

Так, з початку року фахівцями підприємства замінено 3,931 тисячі опор ліній електропередач 0,4-10 кіловольт, 435 підстанцій, 2740,1 км. кабельних ліній. Модернізовано 18 підстанцій. Загалом витрати на капітальний ремонт електромереж напругою від 0,4 до 10 кіловольт з початку року склали 4,846 мільйонів гривень. 

Поряд із капітальним ремонтом трансформаторних підстанцій та ліній електропередач (заміною ізоляторів, проводу, відновленням вимикачів тощо) ПАТ «Прикарпаттяобленерго» займається перебудовою електроліній. Кошти для оновлення мереж закладаються в інвестиційну програму. На 2014 рік вона становила близько 121,323 мільйонів гривень, у тому числі на технічний розвиток, модернізацію та будівництво електричних мереж та обладнання передбачалось 90,994 млн. грн. Хоча суспільна та економічна крила внесла свої корективи – інвестпрограму було скорочено на 15 %, незважаючи не це енергетики зробили максимум для надійного та якісного енергопостачання споживачів узимку. 

Найбільш масштабним проектом, що нині реалізовується в компанії, є будівництво ПЛ-110 кВ «Яворів-Ільці», за цей рік збудовано 9,79 км, роботи триватимуть до пізньої осені і продовжаться у наступному році. Також у 2014-му енергетики здійснили технічне переоснащення ПЛ-10 кВ виходу з ПС-35 кВ «Старуня» протяжністю 1,17 км. та ПЛ-0,4 кВ проводом СІП – 84,3 км в Богородчанському, Косівському, Долинському районах. До кінця року заплановано провести заміну ще 25-ти розвантажувальних підстанцій. 

«Усі роботи йдуть по плану, незважаючи на усі складнощі в «холоди» ми ввійдемо в належному технічному стані, - зазначає заступник технічного директора ПАТ «Прикарпаттяобленерго» Олег Тарантюк. - Наша компанія докладає максимум зусиль для того, щоб підготувати наші мережі до додаткових навантажень, які очікуються у зв’язку з імовірним скороченням постачання газу в нашу країну, та, відповідно, зростанням споживання електроенергії».