Після півтора місяця перевірки гендиректора "Укрзалізниці" повернули до виконання обов'язків

Після півтора місяця перевірки гендиректора "Укрзалізниці" повернули до виконання обов'язків
25 Листопада 2014
Генеральний директор Державної адміністрації залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") Борис Остапюк повернувся до виконання своїх обов'язків після завершення перевірки Держфінінспекцією.

Про це повідомив начальник правового департаменту "Укрзалізниці" Олег Тітов.

"У зв'язку з тим, що розпорядженням Кабінету міністрів генеральний директор був відсторонений на період проведення перевірки, яка завершилася 18 листопада, 19-20 числа був підписаний наказ і гендиректор приступив до виконання покладених на нього обов'язків", - сказав він на прес-конференції в Києві у вівторок.

Він нагадав, що Держфінінспекція перевіряла діяльність гендиректора з початку виконання ним обов'язків і до останнього часу.

Жодного факту порушення чинного законодавства, незаконного витрачання грошових коштів, покупки товарно-матеріальних цінностей за завищеною вартістю не встановлено,
- зазначив Тітов.

Нагадаємо, Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у вересні 2014 року доручив перевірити фінансово-господарську діяльність "Укрзалізниці". Остапюк був відсторонений від виконання обов'язків на час перевірки.

Тоді наголошувалося, що від правоохоронних органів надійшла інформація про можливі зловживання у фінансово-господарській діяльності та факти корупції в системі "Укрзалізниці". У зв'язку з цим, за дорученням прем'єра, і була створена відомча комісія Мінінфраструктури.

Служба безпеки України спільно з Генпрокуратурою провела 19 обшуків в Державній адміністрації залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") та вилучила понад 7 млн гривень і 1 млн доларів готівкою.