Яценюк заявив, що гривня падає через спекуляції НБУ та виведення валюти з країни

Яценюк заявив, що гривня падає через спекуляції НБУ та виведення валюти з країни
25 Лютого 2015
Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що валюти на українському ринку достатньо, а її відтік із країни здійснюється через недостатній контроль із боку Національного банку.


«За дев’ять останніх місяців на фінансовому ринку країни було продано $51,5 млрд. Це майже десятиразова сума до всього обсягу золотовалютних резервів, тобто ринок наповнений доларами», – розповів прем’єр.

За його словами, щодня загальний обсяг купівлі-продажу іноземної валюти, який здійснюють банки і контролює НБУ, в середньому становить від $100 млн до $170 млн.

«Це означає, що валюта є в країні. І це означає, що частину валюти купували і купують з метою здійснення спекулятивних операцій, з тією метою, щоб купити валюту за нижчим курсом, а потім продати за вищим», – заявив Яценюк.

«Ми неодноразово радили нашим колегам із Національного банку взяти ситуацію під суворий контроль для того, щоб не виганяли валюту за кордон за так званими імпортними контрактами начебто під придбання товарів, а потім ці товари ані через 60, ані через 90 днів не надходять, і валюту тримають за межами країни, щоб дочекатися вищого курсу», - додав прем'єр.


    23 Липня

    22 Липня