.
.

Чорниця позитивно впливає на органи травлення

Чорниця позитивно впливає на органи травлення
26 Червня 2013

Не дарма чорниця широко використовується в народній медицині - ця ягода давно відома своїми цілющими властивостями. Лікувальні властивості чорниці обумовлені наявністю в ній дубильних речовин, а смакові якості - вмістом цукрів, лимонної, яблучної та інших органічних кислот. Багата чорна ягода і пектиновими речовинами, які сприяють звільненню кишечника від продуктів гнильного розкладу, а також солями заліза. До того ж залізо, що міститься в ягодах, набагато краще засвоюються в порівнянні з лікарськими препаратами заліза, оскільки в ягодах чорниці його супроводжує аскорбінова кислота та інші корисні для організму сполуки.

Корисні властивості чорниця зберігає і в сушеному вигляді. Сухі плоди використовують як протизапальний засіб при діареї, запаленні шлунково-кишкового тракту і циститах. Сушені ягоди чорниці входять до складу багатьох лікарських чаїв, які застосовують при різних захворюваннях шлунка.

Свіжа чорниця і зварені з неї киселі дуже корисні при захворюваннях шлунково-кишкового тракту. Вони попереджають, стримують у кишечнику гнильні і бродильні процеси, а дубильні речовини при цьому діють як протизапальний засіб.

Фітонциди чорниці згубно діють на дизентерійну паличку, стафілококи, збудників дизентерії, черевного тифу. Поки йде чорничний сезон, треба щодня з'їдати вдосталь ягід.

Чорниця значно покращує зір, прискорює оновлення сітчастої оболонки ока, посилює гостроту зору, зменшує втому очей при будь-якій роботі, особливо у сутінках, вночі і при штучному освітленні.

Чорниця дуже корисна при недокрів'ї, каменях у нирках, подагрі, ревматизмі, шкірних хворобах.

Відомості.UA



    14 Жовтня

    13 Жовтня


Коломия доставка піцца