Підсумки виборів на Коломийщині: хто очолить три нові ОТГ

Підсумки виборів на Коломийщині: хто очолить три нові ОТГ
24 Грудня 2016

Завершилися вибори в трьох об’єднаних територіальних громадах Коломийщини – П’ядицькій, Матеївецькій та Нижньовербізькій. Обиралися голови громад водночас з депутатським корпусом. 

Так, найбільшу кількість голосів у П’ядицькій громаді набрав Петро Гайдейчук, мешканець с. Турки, який працює на посаді начальника управління агропромислового розвитку РДА. 

У с. Матеївцях чисельну перевагу здобув Петро Книшук, директор ТОВ “Прут Генетик”, депутат обласної ради. 

У Нижньому Вербіжі переміг Ярослав М’якущак, діючий сільський голова Великого Ключева. 

У П’ядицькій та Нижньовербізькій громадах обрано депутатські корпуси у складі 26 депутатів. У Матеївцях на одному з округів два кандидати набрали однакову кількість голосів, тому там відбудуться повторні вибори. 

За повідомленням голови виборчої комісії територіального центру П’ядиків Лілії Медведюк, тут проголосувало 37% виборців. Як бачимо, громадська активність невисока. Однак, вибори пройшли спокійно, серйозних правопорушень, які могли б вплинути на результати волевиявлення, не зафіксовано. 

У Матеївцях проголосувало 47% виборців. Голова ТВК Галина Шуп’як каже, що “все пройшло добре”. Найактивніші села – Ганнів, Дебеславці, Замулинці, самі Матеївці. Менш активно голосували в запрутських селах. 

У Нижньому Вербіжі виборча активність, як і в П’ядиках, була невисокою – 36%. За словами голови ТРК Петра Власійчука, найвища явка виборців зафіксована у Великому Ключеві, найнижча – у Мишині. Якихось серйозних ексцесів не спостерігалося.

Дзеркало Коломиї