Голови ОТГ з Коломийщини та Прикарпаття налагоджують співпрацю з керівниками румунських муніципалітетів

Голови ОТГ з Коломийщини та Прикарпаття налагоджують співпрацю з керівниками румунських муніципалітетів
30 Квітня 2018

Голови  ОТГ з Коломийщини та Прикарпаття налагоджують співпрацю з керівниками румунських муніципалітетів з питань підготовки проектних пропозицій для участі у програмі транскордонного співробітництва «Україна-Румунія 2014-2020».

Про це повідомив виконавчий директор Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття Максим Чопей.

Завдяки Програмі «U-LEAD з Європою» для очільників територіальних громад, а також працівники виконавчих комітетів ОТГ, які успішно пройшли навчання у школі проектного менеджменту, було організовано робочу поїздку до Румунії. Упродовж трьох днів вони разом зі своїми румунськими колегами обговорювала можливості розробки спільних проектів.

«У школі проектного менеджменту наші фахівці навчали представників тергромад формувати проектні заявки, визначати ідеї, співставляючи з індикаторами транскордонної програми «Україна-Румунія 2014-2020». Наступним кроком є пошук іноземних партнерів. Важливо розуміти, що до розгляду приймаються проектні пропозиції, які передбачають спільну участь щонайменше двох партнерів – по одному з України та Румунії. Саме тому ми приїхали до Румунії. Сподіваємось, що в такий спосіб голови ОТГ зможуть налагодити обопільну співпрацю зі своїми колегами», — сказав Максим Чопей.

Експерт зазначив, що для прикарпатської делегації було організовано ряд тематичних зустрічей з питань розробки транскордонних проектів. Зокрема, з мерами повітів Ботошани, Думбровень та Гура Гуморулуй.

З-поміж іншого, представники Івано-Франківської області мали можливість ознайомились з роботою сучасних деревообробних підприємств та підприємств із переробки твердих побутових відходів.

Глава правління Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття, очільник Печеніжинської ОТГ Ігор Довірак наголошував на важливості посилення міжнародних зв’язків. На його думку, реалізація транскордонних програм є запорукою забезпечення спроможності ОТГ.