В селах можна не лише жити, а й заробляти, – власник овечої ферми на Коломийщині (фото)

В селах можна не лише жити, а й заробляти, – власник овечої ферми на Коломийщині (фото)
6 Листопада 2019
В селі Станіславівка вже другий рік успішно існує овеча ферма. Поголів'я тварин близько ста та власник має амбітні плани розвитку ферми.

Про це йшлося під час пресконференції Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття в селі Станіславівка, що на Коломийщині.

“Наш проект, ініційований Агенцією розвитку ОТГ Прикарпаття, був присвячений пошуку цікавих ідей бізнес планів для розвитку сіл”, – розповів Ігор Мельничук, радник з регіонального розвитку ІФ ЦРСМ.

Євген з Коломиї. Закінчив Чернівецький університет і здобув освіту перекладача. Однак, попрацювавши в офісі зрозумів, що це не його. Після знайомства з Агенцією розвитку ОТГ Прикарпаття та заходів, які вони організовували, вирішив займатися вівчарством. Так він відкрив в селі Станіславівка овечу ферму.

“Обрав романівську вівцю. Цей тип породи добре розвивається в наших умовах. Завозив овець з різних дрібних господарств”, – розповів власник ферми Євген Очеретяний.

Відомо, що Кабмін виділятиме кошти на розвиток сільського господарства.

“Приємно, що уряд звернув увагу на теми, які ми піднімаємо. Якщо ми зможемо повернути в села не лише державний ресурс, а й людей- такі території матимуть шанс на відродження та розвиток”, – заявив Максим Чопей, виконавчий директор Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття.

В Агенції розповідають, що в області є дуже багато молодих цікавих проектів для розвитку гірських та сільських територій.

“Ми намагаємося підставляти плече органам місцевого самоврядування для розвитку гірських та сільських територій. Хочеться, щоб в селі залишилося життя”, – додав Максим Чопей.

“Мене надихнули проекти Агенції, їхні спеціалісти склали мені бізнес план і продовжують консультувати”, – додав Євген Очеретяний.

В селі Сідлище починають працювати молоді інвестори, – розповідає сільська голова. Сільська рада надала Євгену дві земельні ділянки в користування.

“Праця на землі дуже важка і якщо людина зголосилася працювати на землі, хай їх Бог допомагає”, – віздначила Надія Воловська, сільська голова Сідлища.

Найбільший прибуток від овечої ферми – це м’ясо та молокопродукти. Однак, на цьому фермер не зупиняється – планує відкрити в селі також сироварню і для виготовлення продукції закуповувати коров’яче молоко в населення.

“Для того, щоб діяльність ферми розвивалася планую збільшити поголів’я овець до 300, а також розширити площу господарки до 30 гектарів”, – додав власник ферми.