«Карітас Коломия» організували триденний еко-табір для юних коломиян (фото)

 «Карітас Коломия» організували триденний еко-табір для юних  коломиян (фото)
3 Квітня 2019

Стратував еко-табір 26 березня. 

В перший день діти знайомилися, спільно молилися на вервиці та побували на цікавому тренінгу на тему «Лідерство». Пообідавши, вихованці взялися за пересадку вазонів.

Другого дня на дітей чекали активні ігри та нові знання.  До Карітасу прийшов представник Екологічного  Бюро УГКЦ  о. Андрій Сем’янчук. Він розповів дітям про увагу Церкви щодо питань екології та збереження живого створіння, а також про актуальні проблеми природного довкілля та шляхи їх вирішення, пише “Галка” з посиланням на “Карітас Коломия”.

Після такої бесіди діти поспішили на майстер-клас по виготовленню метеликів. Цікавим є те, що майстрували діти своїх героїв з пластикових пляшок, таким чином вони зайнялися переробкою вторинної сировини. Наразі метелики підсихають, але вже згодом прикрашатимуть подвір’я Карітасу.

А ще 27 березня діти побували на виставі «Обережно, Незнайомець» за п’єсою Лани РА, яку показував Театр Соломія . Така вистава вчить дітей про можливі загрози, якщо довіритися незнайомцю. Вона не залякує, а тільки попереджає про можливі наслідки при зустрічі з незнайомцями на вулиці чи, навіть, в соціальних мережах. Загалом вистава нашим діткам дуже сподобалася.

Щоб закріпити всі здобуті знання за час еко-табору, 28 березня, дітям показали мультфільм «Лоракс». Мультфільм насправді дуже повчальний, адже показує майбутнє, яке очікує нас з вами в разі байдужості до збереження  екології  та забруднення природного довкілля.

Під враженнями від перегляду діти майнули на толоку. Не зважаючи на сильний вітер та дрібний дощ, вихованці з гарячими серцями взялися прибирати спортивний майданчик, що в парку Шевченка. Кожен з дітей зібрав щонайменше 2 пакети сміття, це було наче змагання. Дітям було весело та сумно одночасно. Весело, що роблять корисну справу та ще й у формі гри, а сумно – бо не розуміють, чому дорослі люди забруднюють навколишнє середовище, а особливо місце для їхнього ж відпочинку.

Після табору підопічний Центру для дітей та сімей  Кирило зізнався, що Еко-табір так вплинув на нього, що він пішов прибирати біля свого дому, поблизу струмка.