У Коломиї відзначили День Матері

У Коломиї відзначили День Матері
14 Травня 2013

Мати... Найрідніша у світі людина. Немає жодного поета і письменника, який би не присвятив свого твору матері. Найніжнішими, найщирішими словами писали про свою матір А. Малишко, В. Сосюра, В. Симоненко, Є. Гуцало, О. Довженко, Д. Павличко, Д. Білоус, Гр. Тютюнник та багато інших. Різних відтинків набирає це слово у кожного з письменників: мати-учитель, мати-оберіг, мати-Україна. І для всіх, звичайно, образ матері - це символ дитинства, найдорожчих і найбезтурботніших років, бо саме в дитинстві закладаються перші й найміцніші підвалини любові, духу, характеру. 

День матері – міжнародне свято. В Україні офіційно відзначають щорічно, починаючи з 2000 року. У Коломиї традиційно відзначили цей день урочисто в актовій залі Коломийського педагогічного коледжу, де зібралася громада міста, представники різних організацій і студенти. 

Директор коледжу Валерій Ковтун і студенти даного навчального закладу традиційно підтримують це свято. Щороку активно та наполегливо готуються до нього. Цьогоріч в рамках заходу була представлена щей збірка текстів пісень присвячених матерям, які часто звучать у виконанні відомих українських співаків. Такий подарунок зробив всім українським матерям член спілки журналістів України, член спілки письменників України, лауреат Шевченківської премії та премії імені Василя Стефаника - Михайло Андрусяк.

_PuTiJYMRWc.jpg
6Nt7QBtqy8E.jpg
ckJbaE4ItgE.jpg
_Z5rYvDiHcM.jpg
eas3GWZEIQU.jpg
iH5K_TZvlhE.jpg

Упорядник даної книжечки вважає, що цей день необхідно визнати державним святом в Україні. Щодо історичних даних, то вперше це свято офіційно встановлене Конгресом США 8 травня 1914 року. Після першої світової війни це свято почали відзначати у Швеції, Норвегії, Данії, Німеччині та Чехословаччині. Серед української громади День Матері вперше влаштував Союз українок Канади в 1928 році. Наступного року це свято відзначилося вже й у Львові. 

У Коломиї цей День вшановують на гідному рівні, адже у кожного є мама не зважаючи на те, скільки Вам років, і на яку посаду обіймаєте, всі ми в серці – діти.

kiOBGU6Sv9Y.jpg
irBA4gVs7_E.jpg
LoxjeYoRX5Q.jpg
oqlXblw8aQo.jpg
Q71ljVyQ8x8.jpg
QftxnSgfaWY.jpg

Джерело:  Олександра Щербакова