GPS-моніторингом громадського транспорту буде займатися ТОВ «Дозор Україна»

GPS-моніторингом громадського транспорту буде займатися ТОВ «Дозор Україна»
29 Липня 2019

У міській раді відбувся конкурс по відбору суб’єкта господарювання з організації та управління рухом міського пасажирського транспорту загального користування.

25 червня 2019року Виконавчим комітетом Коломийської міської ради затверджено «Порядок проведення конкурсу з організації та управління рухом міського пасажирського транспорту загального користування в Коломийській міській об’єднаній територіальній громаді», а також склад конкурсного комітету, до якого ввійшли працівники міської ради, приватні перевізники та члени виконкому.

27 червня було оголошено конкурс на визначення переможця, а 17 липня відбувся сам конкурс, на якому розглянуто конкурсні пропозиції двох учасників.

За результатами відбору Конкурсний комітет визначив переможця - ТОВ «Дозор Україна». 

Впровадження пропонованої переможцем системи дасть можливість отримувати об’єктивні дані для здійснення контролю за виконанням договірних зобов'язань перевізників, здійснювати on-line контроль за дотриманням схем та розкладів руху транспортних засобів, контроль та відстеження нецільового використання автобусів, та забезпечить покращення якості послуг, що надаються громаді.

Окрім того, переможець надав інвестиційну пропозицію, яка включає встановлення 1-го електронного табло-прогнозування часу фактичного прибуття транспорту власним коштом, вартість якого становить 50 тис. грн. Як повідомляє перший заступник міського голови Володимир Григорук, до кінця цього року заплановано встановлення ще 3-и таких табло.

Протягом двох місяців ТОВ «Дозор-Україна» має укласти угоди з міськими перевізниками про облаштування маршрутних автобусів GPS-навігаторами. Послуга моніторингу пасажирського транспорту обійдеться перевізникам у 120 грн. на місяць з одного транспортного засобу.

Світлина від Коломийська міська рада.