Ініціативні мешканці Коломиї проти самовільного захоплення землі забудовником

Ініціативні мешканці Коломиї проти самовільного захоплення землі забудовником
10 Липня 2020
Нижче Центральної районної лікарні розташований один із затишних мікрорайонів Коломиї –  переважно це приватні будинки.

Мешканці «долинів» стурбовані самовільним захопленням землі  забудовником, який звів неподалік їхніх домівок новобудови.

Люди кажуть, що забудовник, порушуючи закон, встановив паркан, який з одного боку звузив дорогу, яка веде до джерела, а з іншого - обгородив не лише свою ділянку, а й захопив частину водоохоронної зони.

Через рух вантажівок дорога біля річки зсувається, і мешканці мікрорайону бояться підтоплень їхніх будинків.

Коломиянка Лілія Ротерман пригадує: 
- У 2008 році тут все було підтоплено. Вода вийшла з берегів.
Люди пояснюють, що вантажівки, які не можуть їхати дорогою, що залишились, рухаються над самою річкою і провокують зсув берегів. 

Окрім того, забудовник звузив дорогу і з іншого боку своєї ділянки – ця дорога веде до джерела, сюди постійно приходять люди, аби набрати води.
Микола Санітович каже, що тут завжди можна було піти по воду, тепер, відколи розпочалася будова, дорога стала метр у ширину, і людина з ровером не може пройти вільно до джерела.

На зустріч ініціативна громада запросила депутата Коломийської міської ради Сергія Лосюка.

«Буду вимагати, щоб тому, хто відповідальний за це будівництво, дали вказівку, щоб паркан знесли і поставили там, де він має бути – під самою будівлею», - зазначив Лосюк.

Депутат міської ради наголошує, що паркан, згідно з усіма нормами, має бути зміщений.  За  законом у межах 25 метрів від водойми не може бути жодних забудов чи парканів.
 
- Хотів би нагадати забудовникам, щоб вони завжди пам’ятали, що вони в цій країні - звичайні громадяни. І закон для них написаний також, - каже Лосюк. - Вони повинні його дотримуватись. Я підготував депутатське звернення і вимагатиму негайного вирішення цієї ситуації. Закон в країні один для всіх.

received_480710162768288.jpeg
received_282321396309695.jpeg