Коломия ділиться досвідом впровадження децентралізаційної реформи (фото)

Коломия ділиться досвідом впровадження децентралізаційної реформи (фото)
20 Лютого 2019

Коломия перша і єдина в області скористалася законодавством щодо добровільного приєднання територіальних громад до міст обласного значення. І сьогодні досвідом Коломийської ОТГ цікавляться інші міста.

На пропозицію Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України міський голова Ігор Слюзар та його заступники, старости сіл, які приєдналися до Коломиї, приймали колег із Івано-Франківська, Болехова, Бурштина, Калуша, Яремчі. Навчальний візит на базі Коломийської міської ради організовано в рамках Проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID.

Міський голова Ігор Слюзар розповів про головну причину такої його ініціативи як очільника міста та нюанси управління новоствореною ОТГ. 

- У сьогоднішніх умовах найбільше, за що слід боротися, це за трудовий ресурс, - розповів Ігор Слюзар. – Інакше зовсім скоро перед нами постане інший виклик. 

Цю думку на зустрічі підтвердив за допомогою цікавої аналітики й експерт Асоціації польських міст Януш Шевчук. На прикладі досвіду польських міст показав, як залежить майбутнє міста від стратегічної перспективи зв’язку поколінь і як змагаються європейські міста за економічно активних жителів. 

Керуючий справами виконкому Тарас Кухтар розповів про технічні моменти роботи відділів і управлінь, як організувати роботу, щоб громада відчувала якнайменше незручностей під час змін.

Староста Шепарівців Ірина Муцак розповіла, що змінилося в управлінні селом після приєднання.

Учасники також ознайомилися з досягненнями коломийської первинної медицини та ЦНАПу.

Світлина від Коломийська міська рада.

Світлина від Коломийська міська рада.