Коломия – перша у рейтингу «Прозорих рад»

Коломия – перша у рейтингу «Прозорих рад»
13 Листопада 2019

Сьогодні в Івано-Франківську Всеукраїнська Коаліція “Прозорі Ради” презентувала результати громадського моніторингу прозорості та підзвітності чотирьох рад Прикарпаття: Івано-Франківської, Коломийської, Бурштинської міських рад та Івано-Франківської обласної ради.

Загалом дослідження проводилося серед 16-ти місцевих рад у чотирьох регіонах України - Чернігівській, Полтавській, Рівненській та Івано-Франківській областях. За його підсумками Коломийська міська рада – перша.

За словами представниці Коаліції «Прозорі ради» Ольги Симчич, за пів року Коломийська міська рада показала неймовірні показники. Серед усіх 16-ти рад у неї найкраща динаміка. За півроку її приріст склав 28%, що і дозволило раді перейти з дев’ятого відразу на перше місце.

Експерти досліджували рівень імплементації місцевими радами інструментів громадського контролю та участі громадян у процесі прийняття рішень.

Міський голова взяв під особистий контроль політику відкритості та доступності міської ради:
-Я вдячний громадським організаціям за підтримку і співпрацю, - розповідає Ігор Слюзар. - Ми створюємо можливість прозоро відслідковувати процеси використання комунального майна, коштів міського бюджету та відповідно отримувати вільний доступ до інформації про роботу міської ради і її виконавчих органів.

Керуючий справами виконкому міської ради Тарас Кухтар під час презентації результатів громадського моніторингу зазначив, що Коломийська міська рада завжди старалася бути відкритоюі вживає заходів для вдосконалення роботи, пов’язаної із прозорістю і підзвітністю. Останні роки ми відчуваємо значну увагу з боку громадськості щодо необхідності вживати заходи для забезпечення реалізації права громади на контроль вдали і відповідно зменшення корупційних ризиків.

-Експерти Коаліції «Прозорі ради», - каже Тарас Кухтар, - надали рекомендації, які міська рада успішно впровадила у свою роботу. Тому приємно, що за результатами моніторингу нам вдалося посісти перше місце.


Світлина від Коломийська міська рада.
Світлина від Коломийська міська рада.