У Коломиї презентували книгу про героїв Небесної сотні (фоторепортаж)

У Коломиї презентували книгу про героїв Небесної сотні (фоторепортаж)
10 Квітня 2014

Сьогодні у Національному музеї Гуцульщини та Покуття ім. Й. Кобринського презентували книгу-реквієм «Небесна сотня». Це перша спроба розповісти про долі героїв, які в мирний час віддали своє життя за вільну, незалежну, європейську Україну. На 64 сторінках розмістили світлини людей та інформацію про те, хто вони і звідки.

Коломия стала третім містом, куди привезли книгу, присвячену пам’яті героїв Майдану, передає кореспондент «Коломийських ВІСТЕЙ». Спершу видання презентували на Майдані у Києві та Львові.

Ідея створення книги належить львівському центру соціальних проектів «Хочу жити». Над нею працювали більше десятка журналістів з цілої України. «Цим виданням хочемо показати, що герої Небесної сотні – це прості люди, яких ми зустрічаємо щодня на вулицях наших міст, - наголошує упорядник книги Роман Савчак. – Також хочемо спростувати міф про те, що всі загиблі – бандерівці. Для цього уверху вказали, звідки ці люди. Географія загиблих широка. Тому, звісно, стереотип про те, що тільки бандерівці були на Майдані, нав’язаний».

Перший наклад видання – тисяча примірників. Книга розповсюджується безкоштовно. Незабаром, за словами Романа Савчака, вийде другий наклад «Небесної сотні». Ці видання планують розповсюдити у бібліотеках, держустановах, навчальних і культурних закладах. Також можна буде придбати у книгарнях за її собівартістю. Видання доповнять інформацією про героїв Майдану, які померли у лікарнях.

«Ми чітко маємо усвідомлювати, що завдяки цим людям нам дали шанс жити у новій оновленій країні», - наголосив Роман Савчак.

У Коломиї першими власниками презентованого видання стали рідні Ігоря Ткачука і Богдана Калиняка та поранений на Майдані Ярослав Грабовецький.

DSC_5294.jpg

DSC_5341.jpg

DSC_5361.jpg

DSC_5343.jpg

DSC_5345.jpg

DSC_5358.jpg

DSC_5363.jpg

DSC_5365.jpg

DSC_5375.jpg

6261285c.png