У Коломиї штурмом взяли РДА. Представлення нового керівника відбулося (фото). ОНОВЛЕНО

У Коломиї штурмом взяли РДА. Представлення нового керівника відбулося (фото). ОНОВЛЕНО
24 Квітня 2014

Як уже повідомляли, в четвер зранку у Коломиї активісти «Правого сектору» та Самооборони на знак протесту проти призначення нового голови райдержадміністрації заблокували вхід до адмінбудівлі та в’їзд на саме подвір’я.

Пікетувальники не впустили на робочі місця працівників РДА та депутатів районної ради. Останні, до слова, провели позачергову сесію просто під відкритим небом.

До таких дій представників «Правого сектору» та Самооборони спонукало призначення Михайла Бойка на посаду голови Коломийської райдержадміністрації, повідомляє кореспондент "Коломийських ВІСТЕЙ".

Хоча, як запевняють активісти, вони не проти Бойка як особистості, а проти самого призначення, яке з ними не погодили.

Пікетувальники були готові розблокувати адмінбудівлю лише у тому випадку, коли новопризначений голова РДА Михайло Бойко напише заяву про звільнення від своїх обов’язків.

«Нехай до президентських виборів обов’язки голови РДА виконує заступник Любов Михайлишин, - пропонує «самооборонівець» Юрій Тимошенко. – Ми вважаємо, що нового голову РДА має визначати громада під час голосування на виборах. Якщо виборці підтримають Михайла Бойка, то Самооборона та «Правий сектор» приймуть їхній вибір».

Після обіду до Коломиї на представлення нового керівника РДА прибули голова ОДА Андрій Троценко, перший заступник облради Олександр Левицький та нардеп Дмитро Шлемко. Пікетувальники відмовилися їх впускати всередину.

Були присутні й представники громадськості, які підтримали кандидатуру Михайла Бойка на посаду голови РДА.

Після кількахвилинної словесної перепалки почався штурм адмінбудівлі. Між представниками «Правого сектору» та громадськості розпочалася бійка. Активіста «Правого сектору» забрала швидка.

Громада та місцеві депутати взяли штурмом приміщення РДА.

Представлення нового голови РДА Михайла Бойка все таки відбулося.

Одразу після офіційної частини, як повідомляють очевидці, представники «Правого сектору» повторно спробували заблокувати адмінбудівлю. За інформацією, пікетувальників налічувалося майже 70 осіб, близько десятка з них – озброєні.

За словами голови ОДА Андрія Троценка, у нього відбулася телефонна розмова з активістами «Правого сектору».

- Під час повторної спроби блокування РДА я поспілкувався у телефонному режимі з пікетувальниками. Завтра у нас має відбутися зустріч, - коментує Андрій Троценко. – Надіюся, що всі ці гострі питання спробуємо владнати. А для нового голови РДА нехай сьогоднішня подія стане «бойовим хрещенням. 

Наразі відомо, що приміщення РДА розблоковане. На території немає ні представників "Правого сектору", ні Самооборони.

DSC_5843.jpg

DSC_5854.jpg

DSC_5863.jpg

DSC_5856.jpg

DSC_5872.jpg

DSC_5882.jpg

DSC_5883.jpg

DSC_5886.jpg

DSC_5887.jpg

DSC_5894.jpg

DSC_5865.JPG

DSC_5920.jpg

DSC_5916.jpg

DSC_5909.jpg




    19 Січня

    18 Січня