Читайте у свіжому номері "Коломийських ВІСТЕЙ" за 8 травня

Читайте у свіжому номері "Коломийських ВІСТЕЙ" за 8 травня
7 Травня 2014

Компромісний голова. Між політикою та народом

Коломийщина отримала нового очільника. Ним став «бютівець» зі Спаса Михайло Бойко. Владне крісло чиновникові далося нелегко: люстраційна комісія, блокування «Правим сектором» та Самообороною, шини, нагромаджені біля входу, вимоги написати заяву про звільнення та врешті саме офіційне представлення. Зараз Михайло Бойко, пройшовши «бойове хрещення», приступив до виконання своїх обов’язків.

Кореспонденти КВ зустрілися з новим очільником Коломийщини у його перший робочий день після майже тижневого блокування. Про кадрові зміни, компроміс з місцевими активістами та перші рішення Михайло Бойко розповів в інтерв’ю газеті «Коломийські ВІСТИ».

Майданні пристрасті по-коломийськи

Майже тиждень у Коломиї вирували майданні пристрасті. Звістка про призначення Турчиновим на пост голови Коломийської РДА Михайла Бойка одразу зібрала під стінами адмінбудівлі десятки місцевих активістів. Самооборона та «Правий сектор» на знак протесту проти новопризначенця заблокували вхід до адмінбудівлі. До кабінетів навіть не впустили працівників апарату РДА, які разом з новим головою Бойком «чергували» під установою. Тоді держслужбовці бідкалися, мовляв, якщо не приступимо до роботи, то забезпечення життєдіяльності району може призупинитися. Як розвивалися події біля райдержадміністрації та чим завершилося блокування – читайте у свіжому номері «Коломийських ВІСТЕЙ».

Стихійна торгівля шириться містом

У Коломиї «процвітає» стихійна торгівля. Середмістя та ще декілька вулиць переповнені торговцями молока й сиру. Подекуди мешканцям та гостям просто-на-просто неможливо пройти, адже жінок, що продають просто на дорозі, налічується близько сотні. Зі стихійною торгівлею у нашому місті борються вже віддавна. Втім, чи можливо її побороти взагалі – дізнавалася кореспондентка «Коломийських ВІСТЕЙ».

Зекономити на освіті

Звістки розлітаються миттєво, а ще коли вони такі резонансні, на кшталт закриття шкіл, то тут вони уже не тільки у всіх на язиці, а й стають предметом першочергового обговорення. Власне, така ситуація щодо закриття окремих навчальних закладів міста мала та поки що має місце в Коломиї. Адже, як уже повідомляли місцеві ЗМІ, на останньому засіданні виконавчого комітету міської ради якраз і йшлося про оптимізацію шкільної мережі міста, що тягне за собою скорочення чотирьох навчальних закладів, та, як повідомив мер Ігор Слюзар, класів, педагогів, тренерів, медперсоналу. Чи зекономить Коломия на освіті – читайте у свіжому номері газети.

Корону Королеви України одягла коломиянка Марія Остап’юк

Нещодавно на острові Родос у Греції обирали Королеву України - 2014. У конкурсі взяло участь понад сто українок зі всіх областей країни, до фіналу потрапили тільки 24 учасниці. Цілий тиждень дівчата боролися за перемогу.

Корона найвродливішої українки дісталася 20-річній коломиянці Марії Остап’юк. Про те, як вдалося красуні здобути перемогу, чим вона підкорила журі і про найзаповітніші мрії Королеви України – читайте на сторінках газети «Коломийські ВІСТИ».

1.jpg