Як у Коломиї каратимуть водіїв, які паркуються, де заманеться (фото)

Як у Коломиї каратимуть водіїв, які паркуються, де заманеться (фото)
20 Липня 2014

У центрі Коломиї неодноразово можна стати свідком того, як зухвалі водії паркують автомобілі де заманеться. Частіше за все можна побачити, як транспорт стоїть посеред тротуару на пішохідній зоні. Тобто не залишається практично жодного місця для пересування пішоходів. Як каратимуть таких водіїв – читайте далі.

Від 1 квітня цього року тариф на паркування транспортних засобів зріс з двох гривень до трьох. Окрім того, у червні було встановлено автоматичний шлагбаум у центрі Коломиї, навпроти ратуші. За годину зупинки водієві легкового авто потрібно викласти з кишені 3 гривні, а мікроавтобуса – 5 гривень. Місячний абонемент сягає близько двохсот гривень. Втім, на цьому зростання тарифів на паркування не завершилося. Скоро відбудуться громадські слухання щодо підвищення тарифів для водіїв-підприємців. У скільки разів зросте платня для них, поки що невідомо. Також будуть розглядати питання щодо збільшення ціни за паркування для автобусів та вантажівок у центрі міста. До речі, 15-хвилинне перебування автівки у зоні місця для паркування безоплатне.

Основна мета мерії – розвантажити середмістя від транспорту. Директор ПК «Коломийська муніципальна дружина» Василь Данищук каже, що з часу встановлення автоматичного шлагбауму транспорту в центрі насправді стало відчутно менше.

Директор ПК «Коломийська муніципальна дружина» повідомив, що президент Петро Порошенко підписав закон №1283-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо паркування транспортних засобів», яким встановлено адміністративну відповідальність за порушення правил паркування транспортних засобів. Даний закон гласить, що за несплату водієм транспортного засобу вартості послуг з користування майданчиками для платного паркування, обладнаними паркувальними автоматами або автоматичними в’їзними та виїзними терміналами, тягне за собою накладення адмін-штрафу в розмірі від 8 до 12 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (136 -204 грн).

Що ж до порушників паркування, то незабаром їх штрафуватимуть і спостерігатимуть за ними прискіпливіше. За порушення на дорозі їх повин-на штрафувати ДАІ. Василь Данищук каже: «На жаль, порушень на дорогах дуже багато. Особливо водії нехтують правилами у центрі міста. Я вважаю, що за цими порушниками має наглядати ДАІ, і, звичайно, слід належно карати таких водіїв, щоб наступного разу вони більше не порушували дорожні правила».

паркування2.jpg

Паркуюся, де хочу, а ти спробуй пройти!

Цікавий факт трапився тиждень тому в центрі міста, на вулиці Валовій, де водій білого бусу припаркувався на пішохідній території. Люди не могли взагалі пройти по тротуару. Не кажучи вже про матерів із візочками чи людей в інвалідному візку, яким важко пересуватися вулицями, переповненими неправильно запаркованими автівками. На зауваження коломиян водій бусу відповів, що ніде було припаркуватися, тому не знайшов іншого виходу, як залишити свій транспорт прямо посеред тротуару.

У Коломийському відділі ДАІ кажуть, що слідкують за порушниками-водіями і карають їх штрафами.

Олена Козаченко, "Коломийські ВІСТИ"

Редакція "Коломийських ВІСТЕЙ" звертається до коломиян з проханням надсилати фото автівок, припаркованих на пішохідній зоні, на електронну пошту: kol.visty@i.ua. Фото будуть опубліковані на шпальтах газети та на нашому сайті.