У вуличного піаніно з площі – канікули

У вуличного піаніно з площі – канікули
15 Грудня 2014
Піаніно, встановлене ще в квітні місяці на площі перед музеєм «Писанка» у Коломиї, яке тішило коломийців та гостей міста впродовж весни, літа та всієї осені, 30 листопада згорнуло свою діяльність… його  відправили на зимові канікули до ПК «Народний дім».

Як  розповідає  "Коломийським ВІСТЯМ" ініціатор  проекту «Піаніно для  Коломиї»  голова  ГО «Спільний  внесок»  Назар Романенчук,  ця  ідея  виникла після того, як побачив таке диво на площі у Львові. Чим ми гірші,  подумав. 

 Загорівся  бажанням,  підтримали  й  однодумці, а вже за кілька місяців їм подарувала своє власне піаніно вчителька ЗОШ№3 Ірина Петрук.  Про  таку  цікаву  ідею жінка  прочитала  в  соціальних мережах. 

Організатори ж не тільки виставили піаніно на площі, а поставили його на спеціальний  піддон,  замовили  для  захисту  коробку  із  досить  стійкого  полікарбонату.  І все, після того тільки тішилися, бачачи, що людям така ідея до  вподоби.  Щодня  за  нього сідало та грало в міру своїх  можливостей  не  менше  ста осіб.  Організували  за  цей  час і  чотири  концерти,  один за участю коломийського духового оркестру «Біг-бенд». 

Найяскравіший  приклад  гри мешканки  Снятинського  району,  грузинки  за  національністю, яка 3-4 рази на тиждень спеціально  приїжджала  до Коломиї,  щоб  продемонструвати своє вміння перед публікою. І це не зважаючи на те, що вдома піаніно має. Але вона отримувала задоволення від гри для людей, які її слухають. 

DSC_6154.JPG

Грали  на  інструменті  й  гості-іноземці.  Чимало  знімкувалося  біля  нашого  піаніно.  Хоча, 
виявилося, не всім це подобалося,  бо  двічі  невідомі  хотіли  інструмент  просто  знищити.

 Особливо знущалися з нього  останнього  разу,  не  тільки кришку інструмента відірвали та всі комплектуючі, а й розбили  та  познімали  всі  клавіші, частково знищили сам механізм. 

10660481_662835743812882_582424648_n.jpg

10699296_662836147146175_1413612905_n.jpg


– Але наше піаніно – невмируще,  –  каже  автор  ідеї  Назар Романенчук.  –  Незважаючи  на весь цинізм його знищення, ми його  знову  відновили.  І  допоміг нам у цьому коломийський майстер  Микола  Данилюк,  з яким ми співпрацюємо від початку.  Все  на  доброчинних  за садах.  А  щодо  ідеї,  то  ми  від неї не відмовляємося, і вже наступного року після зимового відпочинку   наше  піаніно  знову тішитиме коломиян. Але хочемо  дещо  модернізувати,  інструментів плануємо встановити два. А для реалізації проекту  знову  в  пошуках  доброчинців та меценатів. Можливо, хтось почує й знову зголоситься  подарувати  свій  інструмент для коломийської громади.


    6 Липня

    5 Липня