Скоро коломияни зможуть слідкувати за бюджетними коштами онлайн

Скоро коломияни зможуть слідкувати за бюджетними коштами онлайн
22 Квітня 2015

Ініціатива депутата Коломийської міської ради фракції «ВО «Батьківщина» Віктора Будзінського щодо доступності та відкритості міського бюджету продовжує розвиватись. «Коломийські Вісти» вже розповідали читачам перший круглий стіл на цю тему, що відбувся в кінці минулого року. Після палких перемовин було вирішено провести ще оди круглий стіл із залученням відповідних спеціалістів.

Відбулася ця зустріч 8 квітня. Обговорювався сайт в Інтернеті, на якому буде розміщена інформація про видатки та доходи міського бюджету. Ідея полягає в тому, що сайт не повинен бути перенавантажений зайвою інформацією, а повинен бути максимально зрозумілий і зручний в користуванні, щоб пересічний громадянин міг з легкістю в усьому розібратись. Розробкою сайту займається один з найкращих програмістів Коломиї Микола Романюк. До нього звернувся представник фракції «ВО «Батьківщина» в Коломийській міській Віктор Будзінський. «Вислухавши Віктора, я зацікавився ідеєю та запропонував свої послуги, на громадських засадах, адже результат піде на користь всьому місту», – розповідає програміст. На круглому столі Микола Романюк представив демо-версію сайту та розповів, як саме той буде працювати: «Люди зможуть залишати свої коментарі біля кожного рівня деталізації видатків. Проте зробити це матимуть можливість тільки користувачі соцмереж. Зараз надається інформація відділами міської ради. Якщо все піде добре, і я отримаю дані від інших департаментів то зможу розмістити їх на сайті» Так, коломияни висловлюватимуть свою думку щодо витрат міського бюджету та їх доцільності.

На сайті спочатку буде розміщена інформація за 2014 рік. Якщо ж будуть надані дані за перші місяці 2015 року, то вони одразу будуть розміщені на інтернет-сторінці. Повна версія сайту, за словами Миколи Романюка, запрацює скоріш за все в кінці квітня або на початку травня.