На Коломийщині затримали підозрюваного в зґвалтуванні неповнолітньої дівчинки

На Коломийщині затримали підозрюваного в зґвалтуванні неповнолітньої дівчинки
12 Травня 2015

Працівникам коломийської міліції знадобилося лише кілька годин, щоб встановити особу та затримати зловмисника, який знущався над 14-річною школяркою.

Напередодні поопівночі в міськвідділ міліції зателефонував мешканець одного з сіл та повідомив, що його неповнолітню дочку побив та зґвалтував невідомий злочинець. Дитину з тілесними ушкодженнями було доправлено до лікарні.

Як розповів начальник Коломийського міськвідділу внутрішніх справ майор міліції Остап Білейчук, від потерпілої правоохоронці довідалися, що зловмисник напав на неї близько 11 години вечора, коли вона сільською вулицею поверталася від подруги. Дівчинка намагалася вирватися від нападника, але той кулаками змусив її підкоритися. Тут же на вулиці він зґвалтував неповнолітню, відібрав у неї мобільний телефон та деякі речі з одягу, а відтак покинув жертву.

Восьмикласниця також повідомила працівникам міліції, що це був знайомий з вигляду хлопець та вказала його прикмети. За описом правоохоронці отримали підстави перевірити причетність до вчинення цього злочину кількох осіб, в тому числі 19-річного місцевого мешканця. Він не відзначався законослухняністю та вже притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки.

Хлопця працівники міліції посеред ночі застали вдома, але він заперечував свою причетність до нападу на школярку. Коли ж у кімнаті виявили телефон та особисті речі потерпілої дівчинки, він змушений був зізнатися у скоєному.

Підозрюваного затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 152 (Зґвалтування) Кримінального кодексу України. За такі дії передбачено покарання у вигляді ув’язнення терміном від семи до дванадцяти років.

Затриманому коломиянину оголошено підозру у вчиненні особливо тяжкого злочину, вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Курс