Матері та дружини загиблих воїнів об’єдналися у Коломиї

Матері та дружини загиблих воїнів об’єдналися у Коломиї
13 Червня 2015

«Разом ми сила» у цьому переконані матері, сестри та дружини загиблих бійців АТО. Тож, згуртувавшись, вони вирішили створити Коломийську міськрайонну організацію «Спілка матерів та жінок бійців АТО». Діятиме вона на базі військово-патріотичного об’єднання «Коломия-центр». Мета організації – захищати власні права, встановлені законом, допомагати бійцям та їхнім родинам, брати активну участь у будівництві держави.

Вони втратили найдорожче в їхньому житті – рідних синів. Але не втратили надії. Хоча в їхніх очах видніється розпач та сум, вони готові боротися за те, що прагнули здобути у зоні АТО їхні сини, обороняючи кордони країни від окупанта – вільної і цілісної України.

Голова спілки Богдана Воячук, яка й ініціювала створення організації, не з чуток знає, як складно, коли рідні люди служать в зоні АТО. Зокрема, її 21-літній син захищає кордони України з самого початку проведення АТО. 26 серпня 2014 року він отримав осколкове поранення у ліву легеню. Після чого став обмежено придатним до виконання військових обов’язків. Та боєць не здається, як і його мама, пише «Дзеркало Коломиї».

«Спілка буде згуртовувати матерів, дружин, сестер, дітей загиблих бійців АТО, – провадить розмову пані Богдана. – Ми хочемо, щоб вони не думали, що залишилися сам-на-сам зі своїм горем. Я разом з небайдужими волонтерами робитиму все можливе, аби і рідним загиблих бійців, і самим військовим, які сьогодні служать у зоні АТО, надати якомога більше психологічної та матеріальної допомоги. Вони сьогодні потребують сильного плеча та підтримки», – каже Богдана Воячук.

У новоствореній спілці надаватимуть також психологічну допомогу бійцям та їхнім родинам. А всі небайдужі мешканці міста та району можуть долучатися до благодійності, щоб разом перемогти ворога.

Олена Козаченко, ДК