Які вулиці цьогоріч відремонтують у Коломиї

Які вулиці цьогоріч відремонтують у Коломиї
15 Червня 2015

У Коломиї в 2015 році на поточний (ямковий) ремонт дорожнього покриття в міському бюджеті заплановано 1 млн. 612 тис. 620 гривень.

Згідно з відповіддю на інформаційний запит, за ці кошти планують відремонтувати дорожнє покриття на вулицях Міцкевича, Моцарта, Франка, Верещинського, Українській, Трильовського, Миколайчука, Мазепи, Павлика, Карпатській, Кобилянської, Чайковського, Шкрумеляка, Петлюри, Переяславській, Шевченка, Довбуша та Шопена.

Як повідомили «Дзеркалу Коломиї» у міськраді, поточний ремонт проводить комунальне підприємство «Полігон-Екологія», яке стало переможцем конкурсних торгів. Наразі це підприємство провело поточний ремонт дороги на вулицях Шевченка та Переяславській.

Капітальний ремонт дорожнього покриття у ратуші планують провести на вулицях Франка (1 млн. 195 тис. грн.), Міцкевича (335 тис. грн), Верещинського (1 млн. 190 тис. грн.), Моцарта (1 млн. 190 тис. грн.), Староміська (20 тис. грн.), Миколайчука (300 тис. грн.), Перемоги (50 тис. грн.), Трильовського (300 тис. грн.), Українська (500 тис. грн.), Горбаша (500 тис. грн.), Старицького (1 тис. грн.), Шипайла (50 тис. грн.), перехрестя вул. Міцкевича і Січинського (1 млн. 195 тис. грн.), тротуарів на Січових Стрільців (300 тис. грн.), тротуарів на бульварі Лесі Українки (150 тис. грн.) і тротуарів на Петлюри (50 тис. грн.).

Як прокоментував «Дзеркалу» заступник міського голови Володимир Тарновецький, поки що ремонт доріг у Коломиї проводять в борг. 18 червня відбудеться перший аукціон з продажу землі, кошти з яких підуть на ремонт доріг.

«Всі заплановані дороги поремонтувати не вдасться. Щороку депутати в ідеалі закладають, які дороги потребують ремонту, але на всі, звісно, не вистачає коштів у бюджеті. Минулого року планувалося 17 млн. грн. фонду розвитку, а було лише 11 млн. грн. Цього року запланували 18 млн. грн. У кращому випадку туди надійде 13 млн. грн.»

У міськраді надіються на успішний продаж землі та нерухомості, бо наразі станом на 1 червня до бюджету розвитку надійшло близько 300 тисяч гривень.

«Нам перекрила кисень фірма «Явсон», яка у 2011 році ремонтувала дорожнє покриття на вулиці Січових Стрільців. Тоді була постанова Кабміну, що кошти за ремонт має платити Київ, і офіційно ця заборгованість рахується за Міністерством фінансів. Але фірмі «Явсон» набридло чекати на очікувані кошти і вони подали до суду на Коломийську міську раду. Фірма суд виграла і згідно з його рішенням міськрада повинна сплатити 1 млн. 900 тисяч гривень. Ці кошти відповідно виплачуватимуться з фонду розвитку. І доки ми не заплатимо борг, справа з коштами на ремонт доріг буде сумна», – коментує Володимир Тарновецький.

бульвар Українки.JPG

Після дощу бульвар Лесі Українки перетворюється на озеро