Делегація Коломийщини в Здунській Волі

Делегація Коломийщини в Здунській Волі
7 Липня 2015

З 3 по 5 липня 2015року в рамках співпраці Здунськовольського повіту і Коломийського району делегація у складі голови районної ради Богдана Болюка, заступника голови районної ради Михайла Угорського, начальника відділу культури районної державної адміністрації Людмили Федор, радників голови районної державної адміністрації Оксани Прокопів, Богдана Малецького та народного аматорського ансамблю пісні і танцю ”Прикарпаття” Будинку культури смт. Отинія взяли участь в VII Міжнародному фестивалі ”Фольклор світу”.

Крім участі у фестивалі, керівники району ознайомились з роботою пожежної частини, Будинку культури, який утримує громадська організація “Локатор”. Ця організація обслуговує 15 тис. населення і займається будівельними роботами, організацією зустрічей різних груп людей, випускає власну газету, має невелику кіностудію, проводить відпочинкові заходи та виїзні екскурсії. Польські пожежники передали для наших рятувальників необхідні в роботі пожежні рукави, вогнестійкий одяг, пожежні каски, рідину для гасіння.

В програмі-конкурсі фестивалю “Фольклор світу” взяли участь 15 мистецьких колективів з Польщі, Чехії, Хорватії та України. Колективи традиційно пройшли урочистою ходою центром міста, презентуючи візиткою свої творчі доробки. Господарі фестивалю створили атмосферу радості та живого спілкування. В конкурсний день кожен колектив представляв декілька композицій, які оцінювало високопрофесійне міжнародне журі з жанрів хореографії, фольклору, вокального співу. Україну в складі журі представляла радник голови районної державної адміністрації Оксана Прокопів. Очолювала журі відомий польський хореограф, керівник Варшавського хореографічного колективу. Рішенням журі з розривом у 5 балів отинійці здобули заслужене Гран-прі з призовим фондом 4 тис. злотих. Глядачі навстоячи, зі сльозами на очах, вигукували - Браво!, Слава Україні! – Героям слава!.

В подарунок для них, як виняток, під час церемонії нагородження ансамбль пісні і танцю “Прикарпаття” виконав композицію “Від Чорногори до Чорного моря”, чим вкотре засвідчив, що Україна єдина і неподільна держава.

Культура не має кордонів. В царині мистецтва не важливе віросповідання, політичні вподобання, адже тільки в колориті різних національностей аматорські і професійні колективи є носіями духовності та посланцями миру.

Коломийська РДА