Любомир Глушков: «Громада зробила свій вибір, я цей вибір поважаю»

Любомир Глушков: «Громада зробила свій вибір, я цей вибір поважаю»
2 Листопада 2015

Як і п’ять років тому, основними цьогорічними претендентами на посаду міського голови знову стали Ігор Слюзар і Любомир Глушков. І знову з невеликим розривом, на цей раз просто мінімальним, у 13 голосів, вибори виграв І. Слюзар.

Любомир Глушков продовжує очолювати Коломийську райдержадміністрацію і працювати на благо району.

–          Мабуть, не зовсім приємне відчуття, коли до перемоги бракує всього доброго десятка голосів?

–          Життя навчило мене керувати своїми емоціями. Тому основне моє почуття тепер – це вдячність коломийцям за те, що прийшли на виборчі дільниці й підтримали мене. Впродовж усієї виборчої кампанії я старався бути щирим зі своїми конкурентами, а виборців просив прийти й просто проголосувати, щоб не вийшло так, що бюлетень голосує без людини. Я був рішуче налаштований на чесні вибори, без будь-яких фальсифікацій.

–          А як стосовно ваших конкурентів? Можете сказати про них те саме?

–          Проблемні моменти на цих виборах були, спостерігачі навіть зафіксували кілька грубих порушень, що давало мені підставу звернутися в суд. Проте я не пішов цим шляхом. Вважаю, що треба достойно тримати удар, що оскільки громада зробила свій вибір, я зобов’язаний цей вибір поважати.

–          Чи буде співпраця між містом і районом?

– Оскільки я – коломиянин, то для мене не байдужа доля Коломиї і Коломийщини. Я робитиму все можливе для того, щоб місто і район тісно співпрацювали і щоб спільно вирішували проблеми, які стоять перед нами.

–          Чому, на вашу думку, на виборчі дільниці не прийшла й половина потенційних виборців?

–          Про низький поріг явки неважко було передбачити ще до виборів. Я часто спілкувався з виборцями й відчував з розмов, що чимало людей розчарованих, щоб не сказати зневірених.

–          Яка причина цих розчарувань?

–          У людей були і є завищені сподівання. Ось перемогла Революція Гідності – і мають негайно розпочатися корінні зміни. Без будь-якого перехідного періоду, майже як з переходом на зимовий час, одномоментно перевівши стрілки. Тільки в годиннику ми перевели стрілки назад, а в суспільному організмі треба було перевести вперед. Україна надто складна держава, щоб зміни відбувалися згідно з графіком, відповідно до розпоряджень зі столиці. Тому реформи й пробуксовують.

–          А ви намагались якось переконувати виборців, щоб вони все ж прийшли й проголосували?

–          Безумовно. Я постійно говорив і говоритиму: першою страждає в разі чого хата скраю. Потрібно відчувати себе господарем у своєму місті, починаючи з найпростішого: полагодити й пофарбувати лавочку біля під’їзду, не смітити на вулиці… А відчуваючи себе господарем, тобі буде легше зорієнтуватися в тому, чого вартує той чи інший кандидат у депутати. З такими свідомими людьми я завжди готовий до співпраці.

–          Цікаво знати, пане Глушков, як ви провели ранок минулого понеділка?

–          Як і будь-який понеділковий ранок, о 8-ій я вже був на роботі в райдержадміністрації, розпочав нараду. Життя ж із виборами не спинилося…

Дзеркало Коломиї



    25 Квітня

    24 Квітня