У Коломиї незаконний кіоск демонтували через півроку після встановлення (фото)

У Коломиї незаконний кіоск демонтували через півроку після встановлення (фото)
24 Листопада 2015

Сьогодні у Коломиї демонтували самовільно встановлений кіоск біля універмагу “Коломия”, який належить фірмі «Betty Ice Україна», заснованої в Чернівцях.

25 квітня 2014 року відділ архітектури та містобудування видав їй паспорт прив’язки на встановлення тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності (виносна торгівля) на площі Ринок біля універмагу «Коломия».

Паспорт прив’язки дійсний до 25 квітня 2017 року. Згідно з цим документом, фірмі дозволили встановити морозильну камеру на площі перед універмагом (див. зображення 1). Проте буквально за одну ніч у травні цього року на тому ж місці виріс новий МАФ, дозволу на який міськрада не видавала. Проте протягом майже півроку Коломийська міськрада не демонтувала незаконний МАФ.

паспорт привязки1

Заступник міського голови з питань землі та архітектури Олег Дячук запропонував підприємцям провести громадські слухання, на яких мешканці Коломиї мали б визначити доцільність встановлення кіоску в середмісті.

“Вчора до мене приходив представник фірми «Betty Ice Україна», який переконував в доцільності розміщення кіоску перед універмагом. Показував документи… Але дозвіл вони мають лише на виносну торгівлю – на встановлення морозильної камери. Тобто зранку привіз – ввечері прибрав, – коментує Олег Дячук. – Цим вчинком (незаконним встановленням кіоску, – Авт.) підприємці наплювали громаді в очі”.

“Я запропонував фірмі: якщо вони вважають, що цей кіоск корисний для міста,  нехай скликають громадські слухання, доведуть громаді, що МАФ буде корисний для міста й, зокрема, місцевого бюджету. Якщо громада Коломиї вирішить, що цей кіоск може бути розміщений біля універмагу, в самому середмісті, тоді міська рада буде розглядати їхню пропозицію і приводити її в законне русло”, – наголосив О. Дячук.

самовільно встановлений кіоск

Дзеркало Коломиї


    18 Лютого

    17 Лютого