У Коломиї пройшов майстер-клас по оздобленню медових пряників від Руслани Боднарук

У Коломиї пройшов майстер-клас по оздобленню медових пряників від Руслани Боднарук
17 Січня 2019

Віддавна пряники були чи не найулюбленішими дитячими ласощами. До дня Святого Миколая випікали спеціальні прянички – миколайчики у вигляді птахів, тварин, риб або людських фігурок, які дарували дітям. До зимових свят – янголятка, ялинки, сніговички. До весняних свят випікали жайворонків, що символізували прихід весни і природи, що пробуджується. Багато прикрашені вигадливими візерунками пряники дарували на весілля нареченій, а імениннику на день народження.

16 cічня 2019 року у приміщенні Центральної районної бібліотеки відбувся майстер-клас по оздобленню медових пряників від Руслани Боднарук. Учні 2-3 класів Ковалівської ЗОШ І-ІІІ ст. із великим задоволенням власноруч оздобили пряники у формі ялинки. Також, майстриня ознайомила присутніх із технологією випікання пряників, приготування кольорового айсингу для розфарбовування та технікою розпису печива.

Медово-імбирний пряник є невід’ємним атрибутом будь - якого свята. Яскрава та солодка білкова глазур, духмяні запашні пряники, приємна та затишна атмосфера, а також процес творчості подарував святковий настрій усім учасникам майстер класу!