У Коломиї спорудять унікальну дзвіницю з власним карильйоном

У Коломиї спорудять унікальну дзвіницю з власним карильйоном
28 Березня 2019

Мало міст в Україні, та й за кордоном можуть похизуватись своїм власним карильйоном, адже його цінність і невимовне звучання не описати.

Скоро у Коломиї буде дзвіниця з власним карильйоном, яка складатиметься з 51 дзвону і охоплюватиме чотири повні октави, пише Дзеркало медіа.

Будує таку дзвіницю у Коломиї благодійний фонд “Покуття”. До Дня міста Коломия почує, як звучить карильйон. Виготовлятиме карильйон “Майстерня братів Батвінко”.

Вага найменшого дзвону на коломийській дзвіниці складатиме 5 кг, найважчого – 375 кг.

Карильйон матиме дві системи – електронну та механічну. Біля кожного дзвона будуть встановлені електромагнітні “бойки” різних розмірів залежно від ваги дзвона. Керування здійснюватиметься через спеціальний комп’ютер, на якому будуть запрограмовані мелодії, які звучатимуть у визначений час.

Друга – це механічна система керування дзвонами. На першому поверсі дзвіниці буде встановлена спеціальна карильйонна клавіатура, яка буде виготовлена по європейському стандарту 2000, який застосовується в більшості карильйонів світу. Далі за допомогою спеціальних поворотних елементів та пристроїв для натягування тросів клавіатура буде з’єднана з кожним дзвоном. При виготовленні карильйону будуть використані сучасні матеріали.

Карильйон будується на віки, тому дуже багато елементів будуть виготовлені з нержавіючої сталі, алюмінію, траси із застосуванням кевларових тросів, язиків з високоякісної бронзи.




    17 Липня

    16 Липня