У Музеї писанкового розпису відкрито персональну виставку художника Станіслава Брунса з Дніпра

У Музеї писанкового розпису відкрито персональну виставку художника Станіслава Брунса з Дніпра
20 Червня 2019
У Музеї писанкового розпису відкрито персональну виставку наївного малярства «Писанка Творця» самобутнього художника Станіслава Брунса з Дніпра.

Станіслав Брунс малюванням захоплювався з дитинства, навчався в студії образотворчого мистецтва. Проте все життя пропрацював металургом у рідному місті. Вирішив, що малюватиме, коли настане час. І тільки після сорока п`яти років активно почав утілювати дитячу мрію. 

Маючи коріння з Галичини, чимало своїх робіт присвятив цьому краю. Великий цикл творів художника відображає красу, традиції, мешканців і побут Космача, яким захопився, перебуваючи там на відпочинку. У цьому відомому мистецькому осередку в 2009 р. відбулась і перша його виставка. Упродовж наступних десятьох років митець представляв свої твори в Києві – в Національній спілці художників України та в Національній спілці майстрів народного мистецтва України, Музеї Івана Гончара, Музеї гетьманства, а також в Івано-Франківській і Маріупольській обласних організаціях НСХУ та музеї «Дрогобиччина». 

На відкритті виставки маляра вітали коломийські художники й друзі. Завершальним акордом заходу став виступ заслуженого працівника культури Івана Арсенича, у виконанні якого для всіх присутніх прозвучали гуцульські мелодії.





    19 Січня

    18 Січня