Янукович пообіцяв віце-президенту Європарламенту відпустити Тимошенко

 Янукович пообіцяв віце-президенту Європарламенту відпустити Тимошенко
1 Червня 2013
Підписання Меморандуму про надання Україні статусу спостерігача в Митному союзі не відіб'ється на поглибленні економічних і політичних відносин Києва з Брюсселем. Про це в коментарі РАР заявив віце-президент Європарламенту Яцек Протасевич за результатами візиту до України і спілкування з першими особами в державі.
 
«У Києві я отримав запевнення, що підписання Меморандуму щодо статусу України як спостерігача в Митному союзі не є документом, який передбачає юридичні зобов'язання, а має характер виключно політичної декларації, яка з економічної точки зору має для України величезне значення. Рішення Митного союзу мають вплив на товарообмін з традиційними партнерами, що в найменшій мірі впливає на поглиблення економічного і політичного співробітництва з ЄС», - зазначив Протасевич.
 
Віце-президент Європарламенту також сказав, що його розмова з Президентом України Віктором Януковичем концентрувався навколо можливого підписання восени цього року Угоди про асоціацію України з ЄС, зокрема, в контексті вирішення проблем, які перешкоджають підписанню документа.
 
«Щодо справи Тимошенко, Президент запевнив мене, що працюють групи експертів, які аналізують можливість застосування процедур, подібних до тих, які були застосовані відносно колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка (помилування. - Ред.)», - зазначив євродепутат від Польщі.