На Коломийщині відбулося виїзне засідання ради обласного конкурсу проєктів та програм

На Коломийщині відбулося виїзне засідання ради обласного конкурсу проєктів та програм
9 Серпня 2021
Голова обласної ради Олександр Сич спільно зі своїм першим заступником Василем Гладієм та заступником Миколою Палійчуком і членами ради обласного конкурсу проєктів та програм розвитку місцевого самоврядування з робочим візитом побували на Коломийщині.

В рамках програми робочої поїздки керівники та депутати обласної ради ознайомилися з проектами, реалізованими в рамках обласних Конкурсів, пише пресслужба обласної ради.

“Перш за все ми аналізуємо стан реалізації проектів в рамках Програми розвитку місцевого самоврядування. І не тільки тих, що перемогли минулого року, а за весь період дії нашої програми. У 2020 році ми продовжили дію програми на один рік, аби новий склад депутатського корпусу мав можливість прийняти нову редакцію. Тепер до кінця року ми повинні її напрацювати. Тому нові депутати, які прийшли в обласну раду, повинні на власні очі побачити як діє програма і як реалізовуються проекти”, – розповів Олександр Сич.

Під час перебування на території Коломийського району депутати ознайомилися з результатами реалізації проєкту-переможця восьмого (2018 р.) Конкурсу “Добровільна пожежна команда Отинійщини – безпека і спокій громад” і побували в Матеївецькій територіальній громаді, яка представила результати реалізації одразу п’яти проектів: “Краща спортивна громада” (2021 р.), “Краща етнокультурна громада” (2020 р.), “Громада кращого довкілля” (2018 р.), “Впровадження комплексної системи роздільного збору, вивозу та переробки твердих побутових відходів з метою вирішення проблем екологічної безпеки жителів Матеївецької сільської ради об’єднаної територіальної громади” (2019 р.) і “Навчання та закупівля протипожежного обладнання та засобів індивідуального захисту для пожежно-рятувальної дружини Матеївецької сільської ради об’єднаної територіальної громади” (2018 р.).

Опісля члени ради Конкурсу в селі Русові оглянули відремонтований обласний літературно-меморіальний музей Василя Стефаника. Окрім коштів обласного бюджету, які виділялися в рамках реалізації регіональної цільової програми “Відзначення в області 150-річчя від дня народження Василя Стефаника”, сюди залучені кошти проєкту-переможця десятого Конкурсу “Літературними шляхами Стефаника” (2020 р.). Окрім цього вже у місті Снятині депутати піднялися на оглядовий майданчик міської ратуші, облаштований в рамках реалізації проєктів дев’ятого-одинадцятого Конкурсів “Столиця Покуття очима туристів” (2019-2021 рр.).

“Вчергове ми переконуємося, що обласний Конкурс є вкрай необхідний і це можливість розвивати території. Ми побачили це на прикладі різних проектів. Сьогодні керівники громад розуміють, що таке проектна діяльність і знають, що завдяки цьому можна залучати кошти. І вони це успішно роблять”, – резюмував Василь Гладій.




    25 Квітня

    24 Квітня