Лесю Оробець зняли з виборів у Києві (відео)

Лесю Оробець зняли з виборів у Києві (відео)
14 Травня 2014

Лесю Оробець зняли з реєстрації у столичні мери, а також в депутати Київради.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

У ніч із вівторка на середу виборча комісія зняла її кандидатуру з перегонів. Мотивують порушенням закону. Мовляв, закон не дозволяє йти у списку партії і в Київраду, й одночасно — як самовисуванець на посаду міського голови. З’ясувалося це — за день до закінчення розгляду документів.

Чому Оробець ще три тижні тому зареєстрували, члени комісії однозначної відповіді не дали. Кажуть, мусять аналізувати всі папери вручну, тому порушення помітили тільки зараз.

Саму Оробець таке рішення обурює. Каже, жодна норма закону не порушена. В усьому звинувачує кандидатів і збирається в суд.

Уночі Леся Оробець прокоментувала ситуацію на своїй сторінці у Facebook як “олігархічний договорняк”:

— Щойно ТВК прийняла рішення про зняття мене з виборів і як кандидата в мери, і як лідера списку партії “Нове життя”. Члени ТВК від УДАРу, Батьківщини, Партії регіонів і компартії продемонстрували зворушливу єдність. Ніколи не думала, що скажу вслух цю затерту фразу: за що ми стояли на Майдані? Щоб через три місяці колишні соратники по барикадах мочили мене методами януковича-ківалова?

Учасники олігархічного договорняка так і не зрозуміли, що відбулося в Україні за останні півроку. Не допомогло ні метушня коло бульдозера, ні вдихання порошкового вогнегасника, твердить уже колишній кандидат на міського голову Києва.

— Рекламувати “життя по-новому” в телевізорі — це одне, а своїми справжніми вчинками — зовсім інше, — акцентує Леся Оробець, вочевидь, натякаюючи на Петра Порошенка та Віталія Кличка. — Голова ТВК — від УДАРу, секретар — від “Батьківщини”. Офіційне роз’яснення представника ЦВК Андрія Магери на мою користь — спочатку остудило пил. Але після телефонних переговорів ставки зросли, і сором’язливість поступилась жадібності.

Вікна