Юрій Романюк: Прикарпатський батальйон таки їде на Схід

Юрій Романюк: Прикарпатський батальйон таки їде на Схід
9 Червня 2014
Як повідомляє на своїй сторінці у Фейсбук депутат Івано-Франківської облради Юрій Романюк, наказ начальника Генерального штабу ЗСУ про відправку на Схід п'ятого (прикарпатського) батальйону не скасований. Військові, яким бракує бронежилетів і касок, завтра рушають в зону АТО.

"Наказ Начальника Генерального штабу ЗСУ (станом на зараз) не скасований і не відкликаний. Тобто все, що в ньому написано, залишається в силі/дії! Батальйон "Прикарпаття" в понеділок, 9 червня, зранку, о 5.00 год. буде піднятий для погрузки автотехніки та іншого майна на залізничні платформи. На це піде весь день, - пише Юрій Романюк. - Відправка особового складу згідно Наказу - вівторок, 10 червня, до 8.00 ранку. Рішення Ради Оборони області - не може скасувати силу Наказу Начальника ГШ ЗСУ! Робіть висновки самі! Бронежилетів, касок, запчастин до автомобілів, медикаментів - немає!".

Як уже інформували, вчора відбулося засідання Ради оборони, на якому було прийнято звернення до Президента України про те, що 5-й батальйон територіальної оборони Івано-Франківської області не поїде на Південний Схід країни для виконання бойового завдання.

«Ми не маємо права відправляти наших хлопців з незахищеними грудьми на поле бою», – наголосив голова Івано-Франківської ОДА Андрій Троценко.