Янукович призначив нового голову КМДА

Янукович призначив нового голову КМДА
25 Січня 2014

Президент Віктор Янукович звільнив з посади голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександра Попова і призначив на цей пост народного депутата фракції Партії регіонів Володимира Макеєнка.

Відповідні укази оприлюднені на сайті президента в суботу.

Володимир Макеєнко - голова комітету Верховної Ради з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності парламенту, фракція Партії регіонів.

Олександр Попов був відсторонений з посади голови КМДА після подій 30 листопада 2013, коли розігнали Євромайдан.

14 грудня 2013 року Генпрокуратура повідомила про вручення підозр у перевищенні службових повноважень заступнику голови РНБО Володимиру Сівковичу, голові Київської міськадміністрації Олександру Попову, екс-начальнику столичного главку міліції Валерію Коряку та його заступнику Петру Федчуку. 

13 грудня Попов дав свідчення про свої дії в ніч на 30 листопада, а наступного дня президент усунув його з посади голови КМДА. Крім того, були відсторонені Сівкович, Коряк і Федчук.

8 січня стало відомо, що начальнику одного з управлінь ГУ МВС України в Києві оголошено про підозру у перевищенні службових повноважень під час подій від 30 листопада 2013 року на Майдані Незалежності. Генпрокуратура не назвала прізвище цього керівника.

Zaxid.net