Фальшивий учасник АТО Ісаєнко є ще й корупціонером, - Слідство. Інфо

Фальшивий учасник АТО Ісаєнко є ще й корупціонером, - Слідство. Інфо
3 Лютого 2015

Колишній заступник міністра регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства Дмитро Ісаєнко, якого було звільнено через отримання фіктивного статусу учасника АТО, замішаний у будівельних аферах, і має всі шанси бути притягнутим до кримінальної відповідальності за корупцію.

Нові факти з біографії екс-урядовця Ісаєнка з’ясували журналісти програми розслідувань «Слідство.Інфо», повідомляє Zaxid.net.

Журналістів, які розслідували історію з отриманням Ісаєнком статусу учасника АТО, насторожили цифри з декларації про доходи Ісаєнка за минулий рік – понад 20 млн гривень. І це при тому, що, згідно з офіційною біографією Ісаєнка, він усе життя працював держслужбовцем і чиновником.

Автор програми «Слідство.Інфо» Дмитро Гнап зателефонував до Дмитра Ісаєнка, аби поцікавитися, як йому вдалося заробити такі кошти на державній посаді, однак той просто кинув слухавку.

«Слідство.інфо» з’ясувало, що з великими грошима Ісаєнко почав мати справу ще понад 10 років тому. Тоді він працював на хлібній посаді начальника Центрального спеціалізованого будівельного управління Міністерства оборони України. Всі військові забудови і розпродажі військового майна роками проходили через руки Дмитра Ісаєнка», - зазначають журналісти.

Так, на початку 2000-их років Ісаєнко, перебуваючи на згаданій посаді, здійснив оборудку з будівництвом житла для військових. Підпорядковане йому підприємство «Ліси оборони» вирішило звести для військових будинок на 30 квартир у містечку Решетилівка Полтавської області. Для цього «Ліси оборони» в особі директора Андрія Зернова уклало угоду з приватним підприємством «Квант». Засновником «Кванту» був сам Андрій Зернов. Згідно з реєстром судових рішень, «Ліси оборони» перерахували «Кванту» 1 млн 900 тис. грн.  Підприємство кошти отримало і найняло генпідрядником будівництва акціонерне товариство «Будівельний капітал», засноване Наталією Ісаєнко та Наталією Зерновою. Це дружини Дмитра Ісаєнка і Андрія Зернова.

Однак після завершення будівництва військові це житло не отримали. Багатоквартирний будинок продали фірмі «Теплобуд», власником якої була Наталія Зернова. Через суди, які точаться навколо права власності на це майно, його мешканці можуть будь-якої миті опинитися на вулиці, а сам він перебуває в аварійному стані.

Ще одну оборудку, про яку дізналося «Слідство.інфо» Ісаєнко здійснив у 2005 році. Тоді підприємство «Ліси оборони» придбало у фірми дружини Зернова «Будівельний капітал» 2 911 сталевих ванн для військових на суму майже 1 млн гривень. Але, як сказано в реєстрі судових рішень, військова прокуратура закуплених ванн так і не знайшла. Це стало приводом для порушення кримінальної справи.

Як повідомляли, 13 січня кілька народних депутатів, серед яких Борислав Береза, Борис Філатов, Володимир Парасюк, Євген Соболєв, Павло Кишкар, змусили заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Дмитра Ісаєнка написати заяву про відмову від статусу учасника АТО.

Раніше заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Дмитро Ісаєнко брав участь у будівництві проекту «Стіна» на кордоні з Росією, що і стало підставою для отримання ним статусу учасника АТО.