.
.

Янукович веде переговори з приводу лікування Тимошенко, каже Яценюк

Янукович веде переговори з приводу лікування Тимошенко, каже Яценюк
19 Червня 2013

Питання надання медичної допомоги Юлії Тимошенко за кордоном розглядається Адміністрацією президента. Про це повідомив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк за підсумками зустрічі президента з лідерами фракцій.

За його словами, він поставив перед президентом питання економічної кризи, євроінтеграції і звільнення Тимошенко, вибори в проблемних округах, передає "Українська правда".

"Янукович дав відповідь на кілька питань. Я почну з основного питання – що стосується участі України в Європейському Союзі і звільнення Тимошенко. Він задекларував, що курс на ЄС є незмінним", - зазначив Яценюк.

"Я його (президента) ще раз перепитав, що буде зроблено, щоб Тимошенко була на свободі і щоб їй негайно дали змогу виїхати закордон на операцію", - додав він.

"Пряма мова: "Ми в процесі перемовин. Ми передали пакет документів нашим колегам з Заходу. Питання по наданню Тимошенко допомоги за кордоном розглядається", - процитував Яценюк. Що стосується приватизації ГТС, то Яценюк пообіцяв показати парламенту проект договору.

На питання щодо долі Тимошенко, представник президента у Верховній Раді Юрій Мірошниченко розповів, що під час зустрічі "на це питання президент дав вичерпну відповідь".

"Він сказав, що, нажаль, в межах чинного законодавства рішення поки що немає. Тим більше, що судовий процес поки що не завершений, але він не закритий для діалогу. Він наголосив: "Все можливо!". У нього упередження в питанні Тимошенко немає", - процитував депутат.

"Президент готовий розглянути варіанти вирішення проблеми і йде діалог, і в форматі діалогу із європейськими країнами, і сьогодні започатковано новий формат із представниками опозиції", - додав представник.

Водночас Мірошниченко передав слова президента, що "не може бути ухвалено штучного закону для однієї людини, який буде певним сигналом, що політику дозволено все, завдавати шкоду державі, дозволено бути корупціонером і його політичний статус буде його імунітетом, такого розв'язання питання бути не може".

Яценюк попросив у Януковича про вибори в проблемних округах восени

Опозиція наполягає, щоб вибори у п’яти проблемних округах відбулися 27 жовтня. Про це лідер фракції "Батьківщина" Яценюк заявив президенту Януковичу на зустрічі глави держави з лідерами фракції Верховної Ради, повідомляє прес-служба президента.

"Завтра стоїть у порядку денному питання про призначення виборів на п’яти округах. Якщо це питання буде стояти таким чином, це означає, що вибори будуть 25 серпня, а 25 серпня ми навіть не встигнемо запросити іноземних спостерігачів. Ми як опозиція звертаємося, щоб вибори були 27 жовтня", - зазначив Яценюк.

Він попросив президента доручити парламентській більшості створити тимчасову спеціальну комісію Верховної Ради з реформування виборчого законодавства та діяльності і порядку утворення Центральної виборчої комісії.

"Цей підхід буде сприйнятий нашими європейськими партнерами і він буде сприйнятий в Україні, що влада і опозиція єдині в тому, що вибори треба проводити чесно і прозоро", - сказав Яценюк. За його словами, до предмету відання цієї комісії має увійти питання виборів у Києві.

Яценюк передав Януковичу лист за підписом трьох керівників опозиційних фракцій та аналітичні документи, підготовлені фахівцями опозиційних політичних сил.

Яценюк заявив, що опозиція наполягає на виборах у проблемних округах 27 жовтня. При цьому він попередив, що "закон, який не дає можливості провести чесні і прозорі вибори може стати новою лінією конфлікту".

"Цей закон має стати предметом роботи спільної комісії між владою і опозицією", - додав він. Коментуючи настрій зустрічі, Яценюк відзначив: "мені дивно було чути від Рибака і Єфремова, що у всіх негараздах винна опозиція. Я не коментував ці висловлювання, бо це не була зустріч не з керівниками фракцій, а зустріч, яка була потрібна країні".

На питання, чи задоволений він зустріччю, Яценюк відповів: "Я можу бути задоволений лише результатами".

У свою чергу, голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремоввисловив занепокоєння неефективною роботою Верховної Ради. За його словами, керівники опозиційних фракцій не бажають призначати повторні вибори у п’яти округах.

"Опозиція вже півроку робить усе можливе, щоб вибори в цих округах не проводились. Вони їх пересувають під різними причинами, зокрема, що вибори влітку проводити неможна, бо не буде студентів, а якщо студентів не буде, то за "наших" не проголосують, тому давайте проводити восени ці вибори", - заявив Єфремов.

Янукович має намір виступити у Верховній Раді України в день закриття сесії, повідомив Симоненко

Президент України Янукович має намір виступити у Верховній Раді України в день закриття сесії, заявляє лідер фракції КПУ Петро Симоненко.

"Стосовно приходу до парламенту президент висловив своє побажання і сказав, що якщо буде запрошення, він готовий прийти в парламент. Принаймні, обговорювалося питання можливості виступу президента під час закриття сесії", - сказав Симоненко журналістам у середу після завершення зустрічі президента з лідерами парламентських фракцій у середу.

Відповідаючи на запитання, чи озвучить Янукович своє послання в стінах парламенту, Симоненко відповів, що президент висловить свою думку про розвиток України в майбутньому, а текст свого послання він вже передав народним депутатам.

Згідно з календарним планом другої сесії Верховної Ради України VII скликання, останнє пленарне засідання сесії відбудеться 5 липня.

Зазначимо, що лідери "Свободи" Олег Тягнибок та УДАРу Віталій Кличко, як попереджали раніше, на зустріч не з'явилися. Народних депутатів від "Батьківщини" не пустили на зустріч з президентом.

NEWSru.ua




Коломия доставка піцца