Прикарпатські депутати вимагають не піднімати ціну на газ для населення

Прикарпатські депутати вимагають не піднімати ціну на газ для населення
7 Грудня 2018
У п’ятницю, 7 грудня, депутати Івано-Франківської облради звернулися до уряду щодо непропустимості підвищення ціни на газ для населення.

Звернення ініціювали три фракції: «Батьківщина», «Свобода» та «Самопоміч».

Як зазначив перший заступник голови облради Василь Гладій:

«Підняття ціни на газ для населення є неприпустимим і порушує права громадян на доступні житлово-комунальні послуги для всіх споживачів».

Депутати вважають, що така політика уряду є неефективною і шкодить національним інтересам та економіці. Мовляв, внутрішні резерви України за умови ефективного їх використання та викорінення корупції дозволять забезпечити економічну незалежність держави, у тому числі й енергетичну.

«Ціна для українців втричі завищена», – зазначено у зверненні.

Депутат Остап Дзеса нагадав, що ціна на газ мусить підвищуватись, аби Україна могла виконати свої зобов’язання перед Міжнародним валютним фондом. Також Дзеса переконаний: населення різницю не відчує, адже нині добре налагодженний механізм надання субсидій.

«Ми маємо виважено підійти до тексту звернення, – говорить депутат Юрій Голіней. – Зокрема, у зверненні зазначається, що ми повинні нарощувати внутрішнє видобування газу, але разом з тим обласна рада не надала жодного дозволу на користування надрами».

«Я не за «порошенків» не за «тимошенків», я за народ України, – каже депутат Василь Попович. – 2/3 нашого населення отримували субсидії минулого року, а цього року вони їх втратили. Це соціально незахищені верстви населення, яким потрібна допомога, бо вони не знають, де взяти гроші. Економити можна на зарплатах чиновників, а не на цих людях. Те, що зараз відбувається, – це геноцид українського народу владою».

«За» висловилися 52 депутати. Не голосувала фракція БПП.