Вибори в об’єднаних територіальних громадах Івано-Франківщини відбудуться вже цієї неділі

Вибори в об’єднаних територіальних громадах Івано-Франківщини відбудуться вже цієї неділі
21 Грудня 2018

Про це у коментарі повідомив виконавчий директор Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття Максим Чопей.

За його словами, у чотирьох новоутворених громадах області - Букачівській, Вигодській, Коршівській та Новицькій - обиратимуть голів, а також депутатський корпус рад ОТГ. Ще у трьох тергромадах, які вирішили доєднатись до вже діючих ОТГ, відбудуться додаткові довибори депутатів. Зокрема, мова йде про Рибнинську сільську раду, яка увійшла до складу Рожнівської об’єднаної територіальної громади, про Брошнівську сільраду, яка приєдналась до Брошнів-Осадської ОТГ та Середньомайданську, яка доєдналась до Ланчинської тергромади.

«Загалом 50 тисяч прикарпатців очікують на вибори вже цієї неділі. До слова, у чотирьох громадах області відбудуться перші місцеві вибори голів та депутатського корпусу. Після завершення виборчого процесу в кожній громаді буде сформований новий представницький орган – рада ОТГ, яка розпочне свою роботу вже спочатку 2019 року, – говорить Максим Чопей, – Ще у трьох сільських радах буде проведено довибори депутатів. Ці депутати долучаться до складу вже діючого депутатського корпусу ОТГ. Але це тимчасовий момент, оскільки у 2020 році на чергових місцевих виборах буде сформовано новий склад представницького органу ОТГ». 

У той же час Максим Чопей стверджує, що вибори відбудуться "у дуже близький термін до початку нового бюджетного року", а тому основне завдання експертних інституцій полягатиме у всебічній підтримці новоутворених громад.Зокрема, мова йде про підтримку депутатів та очільників громад у підготовці перших сесій рад ОТГ. «Це надважливий момент, оскільки під час першої сесії набуде повноважень новообрана команда, буде сформована організаційна структура виконавчих органів, а також повинна розпочатися реорганізація сільських рад, що об’єдналися чи приєдналися. На превеликий жаль, як і минулого року, бюджет буде прийматись у січні 2019 року», – заявив експерт.