Юлія Тимошенко вимагає "вилучити з кандидатів у президенти" нардепа Юрія Тимошенка з Коломиї

Юлія Тимошенко вимагає "вилучити з кандидатів у президенти" нардепа Юрія Тимошенка з Коломиї
8 Лютого 2019

Юлія Тимошенко закликає Петра Порошенка скасувати реєстрацію кандидатом у президенти" коломийського нардепа Юрія Тимошенка. Лідерка "Батьківщини" вважає, що однофамільця зареєстрували за вказівкою Адміністрації Президента, щоб заплутати виборців.

Про це Юлія Тимошенко заявила  у прямому ефірі у програмі "Право на владу" на "1+1".

"Президент і його штаб в останні дні реєстрації кандидатів у президенти зареєстрували кандидатом у президенти за своєю ініціативою Тимошенка Юрія Володимировича, власне кажучи – Тимошенко Ю. В. Це вони розраховують таким шахрайським, принизливим способом якісь відсотки забрати на виборах у мене і передати людині, яка нічого спільного не має з кандидуванням у президенти. І Тимошенко Юрій Володимирович погодився на це, що прикро", – виголосила Тимошенко.

Вона заявила, що точно знає, що Порошенко разом з його штабами вносив заставу за Юрія Тимошенка, і назвала це "принизливою нечесною боротьбою".

"Якщо ти президент країни, ти чоловік, ти людина, яка хоче декларувати чесність і гідність, як можна так нечесно змагатися? І тому я зараз звертаюся до президента: так, як вони ставили цього Тимошенка Юрія Володимировича в реєстр кандидатів у президенти, хай вони просто згадають про чоловічу і президентську честь і вилучать цього Тимошенка Ю. В. з кандидатів у президенти і припинять такі брудні маніпуляції", – звернулася до Порошенка Юлія Тимошенко.

Нагадаємо, ЦВК зареєструвала Юрія Тимошенка кандидатом у президенти 6 лютого. 

Він заявив про намір балотуватися у Президенти ще у 2016 році та звернувся до виборців скинутися йому на заставу.

Тимошенка нещодавно виключила зі свого складу фракція "Народний фронт".

Народний депутат Леонід Ємець написав, що неформальною причиною виключення Тимошенка з фракції є те, що він зібрався балотуватися у президенти.

Недавно Тимошенко подав 12 декларацій-повідомлень про суттєві зміни в майновому стані, в яких вказав, що отримав "гонорари та інші виплати згідно з цивільно-правовими правочинами" на загальну суму в 1,5 млн грн.

Втім, у Фейсбуці Тимошенко пояснив, що ці гроші позичив.

"Кошти всі до копійки я зобов‘язаний згодом повернути. Люди, що їх позичили, прості, хоч і не бідні фермери. Тобто, жодному олігархові в державі я нічого не винен, і нічого і нікому, окрім українського народу, я відробляти не мушу", – написав Тимошенко.

Джерело:  https://kurs.if.ua/